Димана Макариева: Третото място е крачка напред


Димана Макариева: Третото място е крачка напред
(сн: BGbasket.com)
25-03-2018 19:15 | Ваня Николова

Баскетболистката на Монтана 2003 Димана Макариева получи много подаръци и картички от феновете в зала „Младост“ след победата над Цървена звезда в Адриатическата лига, която донесе първия европейски медал на българския тим. Момичета от школата на клуба не пропуснаха възможността да се снимат с Димана и да я поздравят за мача със сръбкините.

 

„Много се радвам, че в школата има толкова много деца. Те са бъдещето на монтанския баскетбол. Надявам се доста от тях да се развият и да станат професионални състезателки“, каза Макариева пред BGbasket.com.

 

“Успяхме преди полувремето горе-долу да затворим мача в наша полза. През второто полувреме те засилиха малко защитата и стана по-изнервена игра, но мисля, че ние сме по-опитният отбор и това си пролична на терена“, коменира състезателката на Монтана 2003 .

 

„На полуфинала може би бяхме малко пренавити като домакин на Финална четворка. Много искахме да се класираме на финал. Показахме, че дори падайки с 18 точки, можехме да се върнем в мача и дори да го спечелим“, добави още Димана Макариева.

 

Относно домакинството на Монтана 2003 на финалните мачове в турнира и представянето на отбора в Адриатическата лига през сезона, Димана каза: „Предполагам всичко е станало благодарение на г-н Златко Живков, който е предложил добри условия, добро гостоприемство. От четирите отбора Монтана е може би най-баскетболният град и мачовете ни в Адриатическата лига са едни от най-посещаваните. Миналата година станахме четвърти, тази сме трети. Това е крачка напред. Можеше да играем и финал, но когато силите са изравнени и малко не ти достигне, така се получва. Дай Боже догодина финал и първо място.“

 

Ваня Николова, пратеник на BGbasket.com в Монтана

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Монтана 2003, Димана Макариева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи