Тити Папазов: Успехът е на целия отбор


Тити Папазов: Успехът е на целия отбор
(сн. LAP.bg)
15-04-2018 20:01 | BGbasket.com

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов бе щастлив, след като отборът му спечели титлата в Балканската лига. Той отличи някои играчи, но бе категоричен, че успехът е на целия отбор. Ето какво каза още той пред БНТ след срещата:

 

„Лятото се колебаехме дали да участваме. Беше тежък момент с липса на финанси. Знаехме, че това участие ще струва около 40 000 лева. Направихме го за младите играчи, които сега са в Академик. Така се развиха нещата през сезона, че се обединихме и освен участие, нямахме друг избор, освен да печелим. Знам, че получихме сериозен подарък вчера от отбора на Башкими. Ако играехме срещу Рилкси спортист, сигурно щеше да бъде много по-различно и по-трудно. С всеки изминат ден отборът върви нагоре. Външните играчи играят много силно, има изключително постоянство в играта на Божидар и на Станимир, но успехът е на целия отбор.

 

Това, с което превъзхождаме останалите отбори в България, е че със състава от 14 човека, дори и при контузии, можем да водим тренировъчен процес на много добър ритъм. На мен ми се къса сърцето, че има по двама души, които не играят. Това е минусът, но големият плюс е, че ние работим наистина много добре. Знам, че времето работи за нас. Ние сме в най-тежката психологическа ситуация, тъй като имаме най-добрите условия и трябва всеки ден да се доказваме.

 

Благодаря на хората, които ни помогнаха, на г-н Златев и на Лукойл. Естествено тази победа е подарък феновете на Левски, които знам, че в най-важния момент ще бъдат с нас. Ние сме единственият колективен спорт, който носи титли. Вярвам, че това е жест към тях. Очакваме ги в най-решаващите моменти.

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Балканска лига, Левски Лукойл, Тити Папазов
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини