Любо Минчев: Поставянето на агитката зад пейката на Балкан е тъпа селска проява


Любо Минчев: Поставянето на агитката зад пейката на Балкан е тъпа селска проява
(сн. LAP.bg)
27-05-2018 18:38 | BGbasket.com

Старши-треньорът на мъжкия национален отбор и Берое Любо Минчев е в Ботевград за третия мач от финалната серия. Той разкритикува остро ръководството на Левски Лукойл за инцидента, който се случи в зала „Универсиада“ в края на мач №2, след като агитката на домакините беше зад скамейката на гостите. Ето какво каза той пред БНТ:

 

„Първо, нещата трябва да се кажат такива, каквито са и независимо дали това, което ще кажа сега, ще се хареса на някого, ще го кажа точно така, както е. Действията и решенията на ръководството на Левски Лукойл за поставянето на агитката зад пейката на Балкан може да се определи с три прости думи – тъпа, селска проява. Това е истината.

 

Никой не може да ме убеди, че това е случайно. Видял съм неща, които се случиха непосредствено преди мача, които не се знаят и които не се говорят и които ме убеждават, че е точно така. За мен това е уникален автогол за Тодор Стойков и Константин Папазов. Познавам ги и двамата и колкото за Папазов да не съм изненадан, ме изненадаха действията, говоренето и решенията на Тодор Стойков. Има две възможни причини – или тези хора нямат акъл в главата си, за да поставят там агитката и да очакват, че всичко ще бъде наред и че няма да се стигне до някакви сблъсъци и конфликти, или просто нарочно е сложена там. Което и от двете да си изберат, лошо за тях. А най-лошото е, ако са и двете.

 

Каквито и мерки да се вземат, винаги може да стане някакъв проблем. Въпросът е в това дали е направена предпоставка да станат такива скандали. Предполагам, че днес и домакините, и полицията, ще гледат доста по-сериозно на тези неща и не биха допуснали специално такова действие от страна на домакините – да има агитка или много хора зад агитката на гостите.

 

Като гледам как се правят всички неща и че се гледа да се победи, без значение на каква цена, според мен Левски Лукойл ще излязат победители накрая. Те с този ход, който направиха във втория мач, частично днес спечелиха – имат полза от това.

 

За националния отбор няма да казвам имена. Естествено, че имам подготвени играчи, които евентуално ще извикам. Просто трябва да изчакам да завърши шампионатът и тогава да обявя състава – така е редно. Всичко може да се случи, не дай Боже още някой да се контузи като Павлин Иванов.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Любо Минчев, Левски Лукойл, Балкан, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи