Божидар Аврамов: Шансовете ни да се класираме са много големи (видео)


Божидар Аврамов: Шансовете ни да се класираме са много големи (видео)
11-06-2018 11:25 | BGbasket.com

Божидар Аврамов се завърна в мъжкия национален отбор за важните мачове срещу Исландия и Чехия. За момента тимът ни е на последното място във временното класиране в група F, но баскетболистът е уверен, че шансовете ни за класиране в следващия етап от квалификациите са много големи. Това обаче минава през задължителна победа срещу Исландия в Ботевград на 29 юни.

 

„Това е най-важният мач. Надявам се залата в Ботевград да се напълни, както беше през сезона, и да ги зарадваме с победа. Реално погледнато шансовете ни да се класираме са ни много големи. Излизаме срещу отбор, който е доста странен като тип игра“, заяви Аврамов в предаването „Спорт в обектива“ по Канал 3.


Той призова феновете да напълнят „Арена Ботевград“: Искам да призова феновете да дойдат да ни подкрепят и да напълнят залата. Без тяхната помощ няма как да победим. Това се е видяло през годините. Не само ботевградската публика, а и хората от цяла България, които обичат баскетбола, нека заповядат в залата и да ни подкрепят“.

 

Божидар Аврамов смята, че отборната игра ще е много важна. „Всеки от нас е различен характер и различен тип играч. Важно е така да се сплотим, че да може да го използваме като колектив срещу другите отбори. Чисто индивидуално няма да има никакъв смисъл“.

 

Той разкри, че атмосферата в отбора е добра. „Мисля, че настроението е доста добро. Чакаме още няколко момчета да се присъединят към отбора, за да сме в пълен състав. Тренираме здраво. Очакваме да дойдат мачовете и да се класираме“.

 

Отборът е по-силен в сравнение с предишни години. Този проект е от доста дълго време. Има изградено ядро от основни играчи, така трябва да се правят нещата. Мисля, че отборът е добър и ще покаже силна игра“, добави гардът.

 

Божидар Аврамов коментира и изминалия сезон с Левски Лукойл. „Малко странен сезон със сливането на Лукойл с Левски. Опитах се да остана максимално концентриран върху нещата на терена и тези, които са извън него, да ги оставя настрани“

 

„Мисля, че загубата на Купата ни обедини. Всички искахме да спечелим, подготвяхме се доста здраво, но в един мач всичко се случва. Играхме лошо, паднахме, но след това си взехме поуките. После се получиха нещата, целта ни беше да станем шампиони“, добави той.

 

Божидар Аврамов: Ако Левски Лукойл ме иска, ще остана


Баскетболистът коментира и последните секунди на четвъртия мач от финалната серия с Балкан, когато Христо Захариев и Игор Кесар пропуснаха да вкарат и това донесе успеха на Левски Лукойл.

 

„Можехме да загубим, но късметът беше на наша страна. Сигурен съм, че Ицо ако беше сто пъти сам под коша, и стоте щеше да вкара. Аз лично бях извън терена в тази ситуация и даже не исках и да гледам. В последния момент се обърнах, видях Ицо сам и в главата ми мина, че ще има пети мач. Топката обаче излезе и станахме шампиони. Баскетболът беше на преден план“, заяви той.

 

След края на мача в Ботевград Божидар Аврамов отиде да поздрави и феновете на Балкан, с което си спечели симпатиите на мнозина. „Имам уважение към всеки един играч и към всяка публика. Нормално е в дадени моменти да чуваш някакви изрази по твой адрес, които да не ти харесват. Животът на терена и този извън него са две тотално различни неща. Чисто от уважение беше. Хората напълниха залата, в София дойдоха доста фенове. В Ботевград през сезона показаха, че са сериозна публика. Мачът свършва, истинският живот е извън залата“, заяви той.

 

Какво още разказа Божидар Аврамов за мъжкия национален отбор, сезона с Левски Лукойл и мачовете от финалния плейоф с Балкан може да видите във видеото.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Божидар Аврамов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи