Височайши гости от ФИБА на европейското за младежи в София


Височайши гости от ФИБА на европейското за младежи в София
(Снимка: БФБ)
18-07-2018 12:20 | basketball.bg | BGbasket.com

За втора поредна година вицепрезидентът на ФИБА Европа Сирил Куманс ще посети София. Белгиецът ще бъде ВИП гост на финалната фаза на Европейското първенство за младежи, Дивизия Б, на което столицата е домакин.

 

Куманс ще пристигне на 20 юли и ще остане до края на турнира.

 

Организаторът на турнира – БФБаскетбол, имаше и друг специален гост – изпълнителния директор на ФИБА Европа Камил Новак.

 

 

Чехът пристигна само за няколко часа, но уважи коктейла, организиран в новата зала ЧСУ Свети Георги на 16 юли за всички делегации.

 

„Благодарен съм на БФБаскетбол за това, че отново се представят на ниво като домакини на първенството. Подобни събития с толкова много отбори са трудно начинание, но се надявам всичко да продължи все така на високо ниво. Искам да изкажа благодарност и на г-н Асен Христов, който ни даде възможност да проведем мачове в новата зала ЧСУ Свети Георги. Пожелавам скоро тук това хубаво съоръжение да се превърне в истински спортен център“, каза Новак.

 

 

Сред гостите на шампионата е и помощник треньорът на руския национален отбор за мъже. Бившият национал се включи в щаба на руския тим в София. Както е известно, е един от съперниците на българския национален отбор в квалификациите за Световното първенство в Китай през 2019 г. Тимът, воден от Любомир Минчев, ще гостува на Русия още през първия прозорец – на 16 септември.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (20), Евробаскет 2018 за младежи U20
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи