Везенков за Наваро: Винаги ще помня съветите му


Везенков за Наваро: Винаги ще помня съветите му
19-08-2018 17:00 | BGbasket.com

Делят ги 15 години, почти един цял "баскетболен живот". Само 20-годишен, Александър Везенков се озовава в една съблекалня с една от най-големите легенди на европейския баскетбол. Три години двамата тренират всеки ден заедно, а накрая, седмици след трансфера на Везенков в посока Олимпиакос, легендата Хуан Карлос Наваро слага край на кариерата си.

 

"Трудно е да намеря думи да опиша този баскетболен гений. Хуан Карлос Наваро е име, история, клуб, символ. Запазената марка на Барселона, 20 години в отбора, със своите уникални моменти слава, а освен това много успехи с националния отбор," казва Везенков за Наваро.

 

"Въпреки името му, той винаги бе много умерен, дори и към нас, младите играчи, се отнасяше спокойно и сдържано. Винаги готов да ти помогне, да те посъветва, но никога да налага мнението си, въпреки че можеше много лесно да го прави. Уникален професионалист, вършеше работата си без да спира и без да притеснява никого. Като част от цялото. Винаги ще помня съветите му, характерът му на победител и уважението, което будеше във всички наоколо," допълва българската звезда.

 

Везенков обясни още, че Наваро е заслужавал по-добър завършек на кариерата. "Мисля, че просто е усетил, че е време. Заслужава поклон от всички фенове на играта, не само от тези на Барса. Баскетболът стана с една идея по-скучен без него. Желая му късмет с новите задължения и съм убеден, че ще продължи да помага на клуба на новия пост. Винаги ще помним Ла Бомба."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Барселона
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи