Тити Папазов: Спечелихме с характер и воля


Тити Папазов: Спечелихме с характер и воля
(сн. LAP.bg)
08-09-2018 21:39 | Мария Маринова

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов бе доволен от играта на своя тим в мача срещу Рилски спортист и спечелената Суперкупа на България. Според наставника ключови за крайния успех днес са били характерът и волята, които са показали неговите баскетболисти. Ето какво каза още той след срещата:

 

„Искам да започна с благодарност към феновете, които днес по нещастно стечение на обстоятелствата бяха раздвоени. Имаше и контрола на футболния отбор, а много от тях избраха баскетболния. Вярвам в тях и те бяха смисълът на създаването на този проект.

 

Играем много леко в нападение, това се дължи най-вече на селекцията и на класата на играчите, които привлякохме. През първото полувреме съперникът ни овладя 11 борби в нападение, което беше слабото ни място. Акцентирахме на него и през второто полувреме всичко, което коригирахме, се получи. Не се случва винаги. Ние сме с по-малка ротация, липсват ни двама души.

 

Със сигурност през годината Рилски спортист ще има сериозно присъствие в българското първенство. Трябва да отбележим един факт, който е очевиден. Нито един от двата отбора не се е готвил конкретно за този мач. Имаме по-важни задачи. Беше въпрос повече на характер и воля. Смятам, че в опита на играчите, които имаме, се крие разковничето. Изисква по-дълго време отделните единици да играят колективно в защита. Има проблеми, но компенсирахме с характер и много опит. Доволен съм от всички. Смятам, че и двата отбора направиха компромис и се получи баскетболен празник. Имаше и хора от Самоков и им благодаря, че дойдоха до София, за да подкрепят отбора си. Загубата за Удо не е фатална. Сезонът е дълъг.

 

Не сме пълен състав. В понеделник към нас ще се присъедини Ръсел Робинсън и умуваме за селекцията. Ще се ръководим от ситуацията. В лицето на Кръстан Кръстанов имаме бъдещето на българския баскетбол. Тренира феноменално и една от причините да се въздържаме все още е това дали ще успеем да контролираме събитията само с него. Всеки нов играч ще бъде в негов ущърб. Това е колективен спорт и най-важен е успехът на клуба.

 

От отборите с претенции ще бъдем този с най-много българи. Това беше стратегия, още когато започваше този проект през януари. Нормално е сега да съм щастлив, предстоят истинските битки. Рилски спортист няма национали, но ние се лишаваме от двама много важни играчи (б.р Христо Захариев и Божидар Аврамов). Вярвам обаче, че те ще бъдат много полезни на Любо Минчев с играта си. Предстоят ни много важни десет дни и със сигурност положителните емоции от тази купа ще помогнат на работата ни. Вярвах в успеха, знаех, че няма да бъде лесно, но съм изненадан от начина, по който постигнахме победата.

 

Не трябва да се главозамайваме. Това е един мач, който вече остава в историята. Ще използваме емоцията, но нищо повече.

 

Алекс Симеонов все още чака оферта от чужбина и затова преценихме да не поема рискове. Във всеки един мач беше с нас, тренира и пожела успех на отбора. Той е избрал този път да търси реализация навън. През това лято работи много усърдно и смятам, че е напреднал физически. Иска да опита късмета си. Това е неговото решение и ние се съобразяваме с него. Може да сбърка, но когато това иска, трябва да го уважим. Желая му успех. Той е от класните български баскетболисти, които има бъдеще“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Тити Папазов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи