От Шяуляй пред BGbasket.com: Очакваме най-много 2000 зрители срещу Левски


От Шяуляй пред BGbasket.com: Очакваме най-много 2000 зрители срещу Левски
20-09-2018 12:01 | Мария Мицова

Мартинас Поциус е директор по комуникациите и ръководител на школата на Шяуляй, отборът, който е съперник на Левски Лукойл в първия кръг на Шампионската лига. Литовецът се съгласи да разкаже пред BGbasket.com какви са очакванията на Шяуляй, каква посещаемост чакат за тазвечершния сблъсък и какво знаят там за българския баскетбол.


"Загубихме трима от основните си играчи през лятото затова е трудно да правим прогнози. Имаме много млади и неопитни баскетболисти, затова не сме сигурни още какво могат, заедно с новите ни попълнения. Но очакваме два добри мача, и разбира се, да продължим напред," заяви той.

 

"Очакваме между 1500 и 2000 души. Загубихме доста фенове преди няколко години, заради по-слабите резултати. Сега се опитваме бавно да наваксваме и да ги върнем в залата. Миналата година имахме най-бързо увеличаващата се посещаемост в цялата лига, средно по 2257 души имаше на мачовете. Като цяло нашият отбор се радва на най-добра посещаемост в целия район на Шяуляй," сподели Поциус.

 

"Не знаем много за България, чували сме по-скоро, че е футболна страна, отколкото да има интерес към баскетбола. Много малко литовски баскетболисти са играли там. Но има и няколко срещи между литовски и български отбори в турнирите на ФИБА, и националните ни отбори, а освен това един от вашите играчи Деян Иванов игра преди време за Лиетувос Ритас," отбеляза още той. "Левски е шампион и на вашата Лига и в Балканската лига. А само добри отбори могат да станат шампиони, така че уважаваме много съперника. Те имат много опитни състезатели, много от тях настоящи и бивши национали."

 

"Не сме играли в Европа през последните два сезона, защото през 2016-17 завършихме последни. Преди това години наред бяхме играли в европейски турнири, но никога не сме стигали по-далеч от осминафинал," разказа още Поциус. "Трудно е да се каже къде точно е мястото ни сред останалите отбори в Литва, но може би сме някъде след голямата четворка - Жалгирис, Лиетувос Ритас, Нептунас и Лиеткабелис."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шяуляй, Левски Лукойл, Шампионска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи