Бойко Младенов: Дербито на кръга ще покаже реални ли са претенциите на Балкан и Берое


Бойко Младенов: Дербито на кръга ще покаже реални ли са претенциите на Балкан и Берое
Снимка: LAP.bg
07-12-2018 20:45 | Бойко Младенов | BGbasket.com

Преди деветия кръг от НБЛ отново потърсихме бившия баскетболен национал Бойко Младенов. Специално за BGbasket.com той направи своите прогнози за предстоящите сблъсъци.

 

Черно море Тича - Академик Бултекс 99
(8 декември - 18:00 часа)


Във Варна се играе много трудно, но играчите на Академик Бултекс знаят това. Реалната разлика между двата отбора е около 10 точки в полза на гостите от Пловдив. Явно варненци този сезон не са толкова претенциозни, което е много тъжно, но ситуацията е такава. Трябва Пламен Алексиев да вкара 50 точки, за да може Черно море да победи или нещо такова. Големият проблем за домакините е напускането на Велислав Гълъбов, като по този начин отборът реално остава без опитни играчи под коша. Това ще е ахилесовата им пета.
Със сигурност баскетболистите на Черно море не са отписали мача, но Академик Бултекс е по-силният отбор.
Фаворит: Академик Бултекс 99

 

Ямбол - Рилски спортист
(8 декември - 18:00 часа)


Ще се получи интересен мач. И в двата отбора няма национали и са използвали паузата в първенството, за да се подготвят максимално за срещата. Ямбол ще се опита да излъже Рилски в домакинството си. След като отпадна от европейските турнири обаче отборът от Самоков е изцяло концентриран в българското първенство. Предполагам, че няма да се стигне до изненада, но пък от Ямбол може да се очаква всичко.
За всички е ясно, че козовете на Ямбол са домакинството, стрелбата от тройката и бързите атаки. За да излъжат обаче съперника си, домакините трябва да направят нещо нетрадиционно. Щабът на Рилецо знае силните страни на Ямбол и трябва да намери противодействие.
Фаворит: Рилски спортист

 

Спартак Плевен - Академик София

(8 декември - 18:00 часа)
Като погледнем последните мачове и на двата отбора, е много трудно да се прецени кой ще победи. Ще се сблъскат опитът с младостта. Със сигурност са разузнали съперника си много добре. Много е трудно да се даде фаворит. Най-вероятно домакините ще спечелят мача с минимална разлика.
Спартак Плевен има повече опитни играчи. Със сигурност ще спечелят битката под коша. Имат силни играчи на всички позиции, но най-големият им проблем е, че не могат да заиграят силно като отбор. Индивидуално могат да победят, но баскетболът е колективен спорт и трябва да си помислят върху това.
Фаворит: Спартак Плевен

 

Балкан - Берое
(8 декември - 18:00 часа)
Това е един от мачовете в първенството, който ще покаже дали претенциите и на двата отбора за финалите са реални. Изключително важен мач за тях. Балкан натрупа солидно самочувствие покрай победите във ФИБА Къп. В отбора обаче има национали и това ще намали времето за подготовка на целия отбор. В Берое положението е същото. Но пък играчите и на двата отбора имат достатъчно опит. Ще дам леко предимство за Балкан. Мачът ще бъде доста резултатен. И двата отбора са атакуващи и вкарват много. Играят много агресивно в защита и нападение. До сега в първенството, на моменти Балкан се пукаше, а Берое даваше повече от колкото може в някои мачове.
Домакинството е изключително важно за Балкан. В своята зала баскетболистите се чувстват много уютно пред собствената си публика. Това е един от факторите, които много ще повлияят в този мач.
Фаворит: Балкан

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Бойко Младенов, НБЛ-мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи