Везенков пак на ниво за Олимпиакос, но ситуацията остава сложна


Везенков пак на ниво за Олимпиакос, но ситуацията остава сложна
(Снимка: superbasket.gr)
20-04-2019 18:55 | BGbasket.com

Александър Везенков записа нов силен мач за Олимпиакос в гръцкото първенство, за успеха със 76:67 като гост на втория в класирането АЕК Атина.

 

Олимпиакос продължава да страда от отнетите точки заради служебната загуба от ПАО и е на ръба на плейофите.

 

Везенков бе титуляр, игра 27 минути и записа 13 точки и 6 борби в актива си, и за пети пореден мач остана без направена грешка.


Двубоят не бе лек за Олимпиакос, като първото полувреме вървеше кош за кош и едва след почивката съставът от Пирея се откъсна леко и поддържаше аванса си.

 

Успехът обаче няма да промени особено ситуацията за Олимпиакос, тъй като предшестващите го в класирането тимове също победиха днес. Единствено Холаргос още не е изиграл срещата си от кръга, отложена с Панатинайкос, но дори и при очаквана загуба, ще е с равни точки с гранда от Пирея. Олимпиакос обаче има и един отложен мач също, с Колосос Родос, където е надеждата за две точки, които да го спасят от осмото място. Ако остане осми, още в първия кръг на плейофите Олимпиакос трябва да играе с Панатинайкос, а дали изобщо ще се състоят такива срещи, е под сериозна въпросителна. Нови служебни резултати ще пратят Олимпиакос директно в долните дивизии.

 

Следващият кръг е последен от редовния сезон, като в него Олимпиакос приема третия в момента Промитеас.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Олимпиакос,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи