Александър Тодоров: Като гледам съставите, очаквам финал Левски-Берое


Александър Тодоров: Като гледам съставите, очаквам финал Левски-Берое
(Снимка: BGbasket.com, Тони Тончев)
20-09-2019 09:23 | Мария Мицова

Воденият от Александър Тодоров тим на Крайова гостува в България за поредица от контроли. В четвъртък румънският отбор отстъпи на Левски Лукойл, а в петък предстои и втора проверка.

 

"България е моят втори дом, това бяха първите контроли, които уговорих. За нас контролата е трета, независимо от резултата смятам, че показахме солидно ниво, предвид че ние бяхме без титулярния плеймейкър, който ни е единствен. 63 точки е резултат и на това, и на агресивната защита на Левски, което мисля ще е водещото при тях новия сезон," обясни Тодоров след първия мач.

 

Левски Лукойл с първа победа в контролите, започна да придобива облик за сезона

 

В състава му има и български национал - Николай Стоянов: "Днес не бе идеално, единият мач в Скопие игра добре. Но това е първото му излизане в чужбина, което си е психологическа бариера. Затова има толкова контроли, очаквам още втория мач тук да бъде на по-различно ниво."

 

Мнението за Левски Лукойл? "Коренно различен отбор от миналия сезон, много по-агресивни. И за тях това е първи мач в този състав, заради контузиите. Като система е много по-различно. Нападението печели мачове, а защитата титли, и ако продължи с тази защита... Ние сме добри нападатели и не минахме 63 точки. Защитата ще е силната страна на Левски."

 

Как изглежда предстоящият сезон в НБЛ отстрани? "Не мога да съдя още, защото тепърва играем контроли с Берое и Академик Пловдив. Но по съставите, които гледам, финалът ще е Левски-Берое."

 

Амбициите на Крайова? "Мисля, че имаме по-добри играчи, които трябва да станат и добър отбор, ще гоним финал."

 

И едно сравнение между българско и румънско първенство: "В Румъния е по-равностойно, по-изравнени са силите. Нямаш лек мач. Парите са повече и чужденците са скъпи. Но ако направим обща лига на първите четири български и румънски отбори, не мога да кажа, че румънският ще е шампион. Водещите отбори в двете страни са на едно ниво."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи