Академик Бултекс 99 ще спори за титлата при момчетата U14


Академик Бултекс 99 ще спори за титлата при момчетата U14
(сн: BGbasket.com)
18-08-2020 20:20 | Мария Маринова

Академик Бултекс 99 е вторият финалист на Държавното първенство за момчета U14, на което Ботевград е домакин. Тимът се класира за мача за титлата, след като надви Дунав Русе с 81:55. Далеч по-високият отбор на пловдивчани взе инициативата почти от самото начало и не я изпусна до края. За последно тимът бе на финал през 2018 г., когато спечели трофея.

 

Съперник на Академик в двубоя за златните отличия ще бъде Балкан, който по-рано днес спечели убедително срещу БУБА Баскетбол. Загубилите ще се срещнат за бронзовите медали. Турнирът завършва утре, като всички мачове отново ще са в „Арена Ботевград“.

 

Срещата започна изключително равностойно, като до средата на частта резултатът бе равен при 11:11. След това пловдивчани отбелязаха 9 поредни точки и се откъснаха напред. Дунав успя да свали разликата на 3, но след десет минути игра Академик водеше с 22:17.

 

Пловдивският тим започна втория период със серия от 10:0. Съперникът му изпитваше доста трудности при стрелбата и на почивката символичните домакини вече бяха напред с 47:23.

 

Академик Бултекс 99 продължи да доминира и след паузата. Постепенно тимът увеличаваше аванса си, който в края на частта достигна 35 точки. Русенци успяха да върнат два коша и преди решителните десет минути изоставаха с 38:69.

 

В оставащото време Дунав успя да стопи част от пасива си, но преднината на съперника бе твърде голяма за нещо повече.

 

Преслав Дурев и Александър Язалджиев отбелязаха по 17 точки за успеха, Деян Колев добави 11. За Дунав Теодор Трифонов реализира 5 тройки и  29 точки, а Виктор Благословинов 11.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА U14

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момчета U14
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи