Александър Чакмаков: Ще помагам само на мъжкия отбор на ЦСКА


Александър Чакмаков: Ще помагам само на мъжкия отбор на ЦСКА
(сн. БФБ)
12-07-2024 12:26 | Веселин Михайлов

Александър Чакмаков отбеляза, че би помагал с финансирането на ЦСКА, но само ако е за мъжки отбор. За BGbasket.com бизнесменът бе лаконичен по повод новината, че „армейците“ не подадоха заявка за участие през следващия сезон в Sesame НБЛ. Наследникът на Нако Чакмаков  допълни, че все още чака да бъде освободен като член на Управителния съвет на клуба. Той подчерта, че няма никакви конфликт с президента на „червените“ – Роберт Гергов.

 

Отново ще кажа, че чакам Общо събрание на клуба, на което да бъда освободен като член на Управителния съвет. Ако имам възможност в бъдеще, ще помагам, включително и за мъжки отбор. Не мога да се откажа да търся финансиране, но към днешна дата…И тогава ще намерим общ език с Роберт Гергов за финансиране на мъжки тим.

 

Ако имат нужда от мен, ще помагам, но само и единствено на мъжки отбор. Нямаме никакви разправии с Гергов“, каза още Чакмаков.

 

Както е известно, през януари бизнесменът подаде оставка като член на Управителния съвет именно заради "фундаментални различния" с Гергов, касаещи най-вече бъдещето на първия отбор. Тогава бюджетът на столичния тим претърпя сериозни промени, след като бетинг компанията, която го спонсорира, намали парите след увеличението на налозите в хазарта от страна на държавата.

 

Впоследствие Гергов призна в средата на юни, че двамата с Чакмаков са се срещали в опита си да спасят ЦСКА.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЦСКА, НБЛ - мъже, Александър Чакмаков, Роберт Гергов
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи