Янко Янков: Трябва да направим сериозни изводи, а не да лежим на стари лаври


Янко Янков: Трябва да направим сериозни изводи, а не да лежим на стари лаври
(сн. НБЛ)
15-10-2023 12:27 | BGbasket.com

Старши треньорът на Шумен Янко Янков смята, че Берое заслужено е победил неговия тим с оглед на показаното от двата отбора. Наставникът обясни и причините за поражението:

"Като махнем първите пет минути в началото на срещата, когато започнахме много добре - и в защита, и в нападение, в следващите 35 минути отборът на Берое ни надигра категорично и ги поздравявам с победата. По такъв начин - 22 грешки от наша страна, 10 борби по-малко... Днес те показаха по-голямо желание. Трябва да си направим сериозни изводи от тази среща, а не да лежим на  стари лаври, че срещу Балкан сме играли добре първата среща и сега ще стане всичко лесно, ще ни дойде наготово победата", заяви Янков.

"Няма кого да бием, дори вкъщи, ако ни вкарват 90 плюс точки. Това е разковничето днес - ние вкарваме 76 точки в мача, а в третата част получаваме 30 точки за 10 минути. Много е тежко после да се върнем, когато вече има разлика над 20 точки. Имаше единици в отбора, които играха със страшно сърце, хвърляха се за всяка топка, но трябва да заразят малко повече целия отбор. Трябва да показваме по-различен облик. Нашата публика, нашите зрители не заслужават такъв мач. Дори да паднем, трябва да го направим достойно, да се борим мъжки, за всяка борба и за всяка топка", добави той.

Мнението си за срещата сподели и водещият реализатор за Шумен Ивайло Тонев: "Смятам, че разликата дойде в третата част. Там те ни взимат 30:20, 30 точки в една част са прекалено много. Трябва да играем по-добре в защита. Ще продължаваме да тренираме и смятам, че нещата ще изглеждат по-добре. Мисля, че всеки ще си вземе поука след този мач. Всеки един в този отбор е нов тази година с изключение на капитана и ни трябва време. Един месец тренираме заедно, но закъсняхме с подготовката, не е достатъчно, но ще се сработим. Всеки от нас се раздава на тренировка, правим всичко възможно в един момент нещата да се получат. Смятам, че съм в НБЛ форма, всъщност не съм излизал от тази форма. Съотборниците ми също ми помогнаха днес, вървеше ми стрелбата."

Неговият съотборник Никола Николов допълни: "Много разочароващ мач от наша страна. Нищо общо с лицето, което показахме в Ботевград и дори бих казал в контролите. Толкова лош мач досега не сме играли. За съжаление първи домакински мач и точно тук да се случи това. Честно казано, не знам на какво да го отдам. Водихме добър тренировъчен процес, по-скоро в някакъв момент от мача се загуби комуникацията между играчите. Започна едно надиграване и оттам насетне те си вкараха отворените стрелби и бе трудно да ги догоним. Надявам се още следващия мач да се вдигнем, да забравим какво сме играли и просто да покажем тази игра от предните мачове, дори и по-добра."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Шумен, Янко Янков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи