Маргарита Маринкова остава начело на Рилски


Маргарита Маринкова остава начело на Рилски
(сн. БФБ)
17-08-2024 18:12 | Веселин Михайлов

В женския тим на Рилски спортист ще последват примера на мъжкия и също няма да правят промени на треньорския пост. На пейката на Рилецо остава Маргарита Маринкова, а новината бе потвърдена от самата нея пред BGbasket.com. Наставникът и отборът от Самоков ще работят заедно още един сезон.

 

Тя пое Рилски при завръщането му в женската А група през лятото на 2022 година и резултатите не закъсняха. През миналия сезон Рилецо отвори нова страница в своята история, тъй като за първи път се пребори за Купата на България, а освен това се поздрави и с бронзовите медали в родното първенство. Сред постиженията на наставника личат едно сребро за купата на страната и още един бронз в женската А група.

 

Както е известно, от 2015 г. Маринкова е неизменна част и от школата на Рилски, където има огромна заслуга и за успехите при подрастващите. В последните месеци 19-годишните момичета спечелиха златото на финалите във въпросната възраст и Купата на БФБ под нейно ръководство, а 14-годишните също станаха шампионки.

 

39-годишната специалистка натрупа сериозен опит и при националните отбори за подрастващи, като в последните три лета влезе в ролята на селекционер на представителния тим до 18 години. Бивш старши треньор е и на жените до 20-годишна възраст.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Маргарита Маринкова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи