Везенков с ключови стрелби при първата победа на Сакраменто в новия турнир в НБА


Везенков с ключови стрелби при първата победа на Сакраменто в новия турнир в НБА
11-11-2023 07:41 | BGbasket.com

Александър Везенков и Сакраменто започнаха с победа участието си в новия турнир в Националната баскетболна асоциация. На свой терен в Калифорния тимът надви Оклахома със 105:98, водейки през цялото време.

 

След като бе оставен на пейката в предишния двубой срещу Портланд, българинът се завърна в игра през второто полувреме на мача срещу „гръмотевиците“. Той остана на паркета малко над 8 минути в края на третата и началото на последната част, но се отличи с две ключови тройки, като завърши 2/3 зад дъгата, а освен това записа още 1 борба и 1 открадната топка.

 

Най-доброто от Везенков срещу Оклахома (видео)

 

Собственикът на Сакраменто се снима с Везенков след мача с Оклахома

 

Майк Браун похвали Везенков след мача с Оклахома

 

В другия мач от групата Минесота надви като гост Сан Антонио със 117:110. Двубоите от тази фаза на турнира в НБА се зачитат и за класирането в редовния сезон, а за Топ 8 се класират победителите от всяка от шестте групи, както и най-добрите отбори от останалите от всяка конференция.

 

Следващият мач на Сакраменто е на 14 ноември от 5:00 сутринта българско време, когато тимът посреща Кливланд.

 

Майк Браун заложи на същата стартова петица от мача с Портланд, стартирайки с Кион Елис, Кевин Хъртър, Харисън Барнс, Кийгън Мъри и Домантас Сабонис. От другата страна Марк Дейно започна със звездата си Шей Гилджъс-Аликзандър, Джош Гиди, Лугенц Дорт, Джейлън Уилямсън и Чет Холмгрен.

Двубоят започна на много високо темпо. Водени от стартиралите силно Кевин Хъртър и Домантас Сабонис, „кралете“ рано натрупаха двуцифрена преднина и възползвайки се от пропуските на съперника си, след първата част те бяха напред с 34:20.

 

Авансът на домакините на два пъти стига 17 през първото полувреме и макар Оклахома да се доближи само на 5, на почивката те се оттеглиха при 53:42 в своя полза.

 

След паузата настъпи подем в играта на „гръмотевиците“, които отново започнаха да топят изоставането си. Две минути преди края на третата част те намалиха за 65:69, като именно тогава Майк Браун се реши да пусне и Александър Везенков за първи път в мача на мястото на Кеслър Едуардс. Малко след това бе отсъдено двойно нарушение на българина и Лугенц Дорт, но след оспорване от щаба на гостите и преразглеждане на ситуацията, остана само фалът на Везенков. Канадецът доближи отбора му само на 2, но преди решителната четвърт ключови точки на Кийгън Мъри позволиха на Сакраменто да води при 70:65.

 

Националът ни остана на паркета и в началото на последната част. Страхотни изяви на „кралете“ в защита и поредица от успешни далечни стрелби, включително тройка на Везенков, ги откъснаха напред отново с двуцифрена преднина – 86:73. Българинът се разписа още веднъж зад дъгата, а в средата на тази четвърт отново седна на пейката.

 

Оклахома обаче и този път не се отказа и след силна серия се доближи на 93:98 при оставащи по-малко от три минути преди края. В оставащото време баскетболистите на Майк Браун удържаха натиска на съперника и спечелиха. Дългоочакваният сблъсък на на играчите, ставали МVP в последните два сезона на Евролигата - Александър Везенков и Василие Мицич, пък така и не се състоя, тъй като сърбинът не бе пуснат в игра.

 

Най-резултатен за успеха бе Кевин Хъртър с 28 точки, като овладя и 10 борби. Домантас Сабонис направи 33-ия си трипъл-дабъл в кариерата и рекорден 15-и в историята на Сакраменто, завършвайки със 17 точки, 12 борби и 13 асистенции. Пети пореден мач заради контузия пък пропусна друга от звездите на тима Ди′Арън Фокс.

 

За Оклахома Шей Гилджъс-Аликзандър бе над всички с 33 точки, 7 борби и 6 асистенции. С 14 точки е Джейлън Уилямс.

 

 


СТАТИСТИКА НА САКРАМЕНТО КИНГС ОТ МАЧА С ОКЛАХОМА СИТИ ТЪНДЪР

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБА, СЕЗОН 2023/2024

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБА, СЕЗОН 2023/2024

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИР ЗА КУПА НБА, ЗАПАД, ГРУПА C

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА, Сакраменто, Александър Везенков, Оклахома
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи