Росен Барчовски: Съжалявам, че не загубихме с по-малка разлика


Росен Барчовски: Съжалявам, че не загубихме с по-малка разлика
(сн. FIBA.basketball)
22-02-2024 22:25 | Nova Sport | BGbasket.com

Националният селекционер Росен Барчовски обясни причините за загубата като гост на Швеция на старта на европейските квалификации:

 

„Независимо че ни надиграха, имахме ситуация при седем точки разлика две минути преди края. Объркахме ги със зоновата защита, те направиха няколко пропуска, но ние направихме елементарна грешка - кош и фал за десет точки. Това е много важен момент да ги вкараме под напрежение или даже и да спечелим мача, или да загубим с малко, защото това е турнирен двубой. Всяка точка тук е важна и те го знаят. Това е накрая, но има други неща, които са по-важни и обективни.

 

Първо, с изключение на гардовата линия те ни превъзхождат ръстово и физически на всеки един пост. Ние имаме две високи момчета, които отговарят горе-долу на техните габарити, само че тях ги няма и двамата. Оттук нататък ние играем непрекъснато с две крила - две “четворки”, което е проблем. Нямаме едно отиграване отдолу под коша, някой да я получи и да вкара. Играят ни със смени, не можем. Защитата ни и тя се пропука. Сменяхме най-различни видове, основно един на един, но ни минаваха, и пресечки и добавки.

 

Обективно бяха по-добрият отбор, но по някакъв начин се държахме, не беше голяма разлика. Това, за което съжалявам е, че не загубихме с по-малка разлика и не го докарахме накрая до това те да са уплашени, да сбъркат и да имаме шанс за нещо повече.

 

Имаме проблем и в двете фази. Ние смятаме, че играчите ни са годни, защото са по средата на сезона и в добра форма, но не са достатъчно годни физически да могат да играят по-агресивно и по-бързо. Това е даденост, но се отрази на всичко. Имаме само 10 асистенции, което не е правилно. Те ни пазеха правилно, много често със смени.

 

Най-големият ни проблем е, че Павлин от вчера беше под въпрос дали ще играе, със сериозни болки и обезболяващи инжекции. Той търсеше себе си.

 

В началото на втората част Коди Милър-Макинтайър получи крампи. Медицинският щаб ми каза, че няма да може да продължи, но накрая сам дойде и каза, че са 6 точки разлика и иска да пробва. Това са неща обаче, които се отразиха.

 

Позитивът е голям - самият начин, по който се готвеха, мотивацията. Те се бореха и дадоха всичко от себе си. Аз ще ги похваля за това, но ще трябва да коригираме други неща. С тренировки не може. Има много играчи, които имат много малък принос и в защита, и в нападение. Трябва да дадат повече от себе си. Тук се иска и характер, и сърце."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2025, България, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи