Шампион на НБА се озова в Реал Мадрид (видео)


Шампион на НБА се озова в Реал Мадрид (видео)
(сн. euroleaguebasketball.net)
26-07-2024 18:18 | BGbasket.com

Новините в лагера на Реал Мадрид не липсват в последните дни. Испанците се подсилиха със своето трето ново попълнение за лятото. Основна роля в редиците на „белите“ ще има Серж Ибака, обявиха по-рано официално от клуба. Конгоанецът с испански паспорт и ръководните фактори на тима от Мадрид се договориха за следващия сезон, който предстои.

 

 

 

Центърът прекара миналата кампания в Байерн Мюнхен и не срещна трудности да си заслужи статута на един от лидерите. Класата на родения в Бразавил играч бе достатъчна за баварците да се преборят за шампионската титла в Бундеслигата и Купата на Германия. Ибака се отличи със средни показатели от 12.6 точки, 6.8 борби и 1.2 асистенции за 28 мача в Евролигата, докато в германския елит записа по 10.5 точки, 5.6 овладени под двата ринга топки и 1.6 овладени завършващи подавания за 31 срещи.

 

 

 

За бившия испански национал това ще бъде втори период в мадридчани, след като игра за тях през есента на 2011 година за кратко.

 

 

 

Преди това ветеранът, който може да се похвали с 12 години в НБА, бе част от Оклахома Сити Тъндър, Орландо Меджик, Торонто Раптърс и Лос Анджелис Клипърс, както и Онтарио Клипърс, който неизменен участник в Лигата за развитие. Кариерата на 34-годишния  баскетболист преминава още през испанските Торонс и Манреса, както и през местния Интер. Срещу името му личи титлата в НБА, спечелена с „динозаврите“.

 

211-сантиметровият гигант бе селектиран в Драфта под №24 именно от Оклахома през 2008 г.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Реал Мадрид, Серж Ибака, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи