Йордан Минчев: Можеше да се справим доста по-добре


Йордан Минчев: Можеше да се справим доста по-добре
(сн. FIBA.basketball)
22-02-2024 23:26 | Nova Sport

Националът Йордан Минчев овладя 13 борби при загубата от Швеция на старта на европейските квалификации. Ето какво заяви той след срещата:

 

„Мислех, че ни превъзхождат доста в борбата. Беше трудно, понеже са доста висок състав. Опитахме да направим всичко възможно, за да ги преборим. Явно до петте минути преди края сме се държали. Дори и с малко да са взели борбата, това не беше причината, за да загубим.

 

Според мен причината е индивидуално в защитата 1 на 1, бързите атаки, които направиха, нашата транзиция в защита беше лоша в този мач. Те се възползваха. Имат добри играчи, които умеят да дърпат топката напред  бързои да пробиват, а също така имат и добри стрелци, така че е един доста добре сформиран отбор. Със сигурност можеше да се справим доста по-добре, но такава е разликата в момента.

 

Те се нагодиха на нашия стил. 100% са го очаквали. Не успяхме да намерим добри шутове през второто полувреме от тройката и като цяло мачът ни вървеше доста тежко нападението. Имахме много малко възможности за бърза атака. Не знам колко точки имаме на бърза атака, но не са повече от 4-5.

 

Не е нужно да взимам стрелби, за да бъда агресивен. И без топка също можеш да бъдеш агресивен. Опитах да направя абсолютно всичко, което мога.

 

Трябва да се освежим максимално бързо, да се подготвим и да нагодим някои неща, които Германия ще ни предостави. Те са нов отбор, който не сме виждали в такъв състав, но със сигурност очакваме доста здрав сблъсък и трябва да бъдем готов за много физически двубой. Трябва да бъдем себе си, да се опитваме да вкарваме, да пазим добре и да се преборим колкото можем.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2025, България, Йордан Минчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи