Георги Глушков: Националите играха перфектно срещу силен отбор


Георги Глушков: Националите играха перфектно срещу силен отбор
27-02-2024 11:01 | bntnews.bg

Много добра оценка за представянето на мъжкия национален отбор на България при победата срещу световния шампион Германия даде президентът на федерацията ни Георги Глушков. Според него, ако тимът продължава да работи по същия начин и в бъдеще, има всички шансове да се класира за Европейското първенство през 2025 година.

"Мотивацията за един треньор и състезатели, когато играят със световния шампион, е най-голяма и тя е в основата на развитието на успехите на играчите. Играха перфектно срещу силен отбор. От спортно-техническа гледна точка, мачът беше подготвен по най-добрия начин и най-вече като характер, показаха, че са големи мъже", коментира Глушков пред БНТ.

Победате срещу Германия дойде само три дни след загубата на тима ни като гост на Швеция.

"Треньорът трябва да усети тънкия момент след загуба как да им говори и как да ги вдигне след такава загуба, която никак не е лека. След дълго пътуване и връщане, летене със самолети и т.н., успяха да направят това, което си мечтаехме", добави президентът на БФ Баскетбол.

Следващият квалификационен прозорец е през ноември, когато тимът ни в рамките на няколко дни първо ще гостува на Черна гора, после ще посрещне същия съперник у дома. До момента и четирите отбора в групата имат по една победа и една загуба.

"Имаме нашите шансове. Трябва да ги използваме до края. Имаме и домакинство на Швеция. Смятам, че борбата ще бъде до край", каза още Глушков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2025, България, Германия, Георги Глушков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи