Гордън Хърбърт се разделя с Германия след Олимпийските игри


Гордън Хърбърт се разделя с Германия след Олимпийските игри
(сн. FIBA.basketball)
15-05-2024 14:01 | BGbasket.com

Световният шампион Германия и съперник на България в квалификациите за Евробаскет 2025 остава без своя треньор Гордън Хърбърт. Наставникът се разделя с отбора след края на Олимпийските игри през лятото, обявиха от местната федерация.

 

Договорът ще бъде прекратен на 31 август, а като основна причина за това е посочено намерението на Хърбърт да търси възможност за работа в клубен отбор.

 

„Напълно разбираме, че Горди иска да се посвети на друга задача след Олимпийските игри и не поставяме никакви пречки по пътя му“, каза президентът на федерацията Инго Вайс.

 

„Всеки, който познава Горди, знае, че той ще се хвърли в подготовката за Олимпийските игри с пълен ангажимент и страст. Би било чудесно, ако времето ни заедно можеше да завърши с още едно удивително постижение“, добави той.

 

„Беше невероятно преживяване и чест да тренирам националния отбор на Германия“, заяви от своя страна Хърбърт.

 

„Медалите бяха страхотни, но това, което направи всичко толкова специално, бяха хората, които участваха в това. Сега очаквам с нетърпение последната част, последното предизвикателство от нашия тригодишен план, Олимпийските игри през 2024 г.!“, добави наставникът под чието ръководство Германия, освен световната титла през 2023 г., спечели и бронз от Евробаскет 2022.

 

Все още не е обявено името на треньора, който ще води Германия след игрите в Париж и по-конкретно в следващите мачове от квалификациите за Евробаскет 2025. България завършва пресявките именно със среща срещу световния шампион, който победи през февруари в Ботевград.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Германия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи