Любомир Минчев: Не трябва да правим генерални изводи


Любомир Минчев: Не трябва да правим генерални изводи
(сн. НБЛ)
02-03-2024 19:24 | Веселин Михайлов

Спартак Плевен постави ударно начало на Топ 6 в Sesame НБЛ. „Синьо-белите“ не срещнаха затруднения срещу Черно море Тича след 121:75 в зала „Балканстрой“. Старши треньорът Любомир Минчев изказа своето задоволство от представянето на спартаклии.

 

Да, доволен съм не само от победата, а и от начина, по който играхме в по-голямата част от мача, тъй като имаше едно отпускане при една по-голяма разлика. Няма как да се карам и да викам при такъв аванс, разбирам това, че бяхме по-отпуснати. Получи се един добър мач за нас, в който ни се получаваше всичко. Надявам се да имаме повече такива, но невинаги става. Важното е да покажем характер, когато имаме по-лош двубой и играта не ни върви.

 

Не съм очаквал толкова убедителна победа. Черно море е доста добър отбор. Може би не се е сработил още с новия чужденец, но доста отбори ще имат проблеми срещу този тим и то не само във Варна. По време на паузата наблегнахме на физическата подготовка, защото нямахме достатъчно брой играчи, за да тренираме. Относно баскетболната част, тя бе малко през първата седмица. Марин Яцински свърши добра работа от гледна точка на кондиционната подготовка. Ние не трябва да правим генерални изводи от един мач, просто в този всичко ни вървеше – стрелба, тичахме добре и имахме добър интензитет в защита. Да, гостите изиграха слаб двубой, но и това помогна“, добави опитният специалист.

 

Доволен съм от завръщането на Джулиън Люис. Вижда се още, че се притеснява да отскача хубаво от крака си при завършващата фаза на контраатака. Това е нормално. Ако няма проблеми и болки, това нещо ще се оправи. Смятам, че желанието на Николай Стоянов е да играе срещу Балкан. Ще видим дали ще има проблеми в хода на тренировките.

 

Очаквам труден двубой срещу Балкан. Ако спечелим, ще се утвърдим в Топ 3. Не искам да говоря за класирането до края на сезона. Това е един от най-добрите отбори, който имаше колебания и допусна загуби, но тимът не беше окомплектован. Не знам каква е ситуацията, свързана с Йонас Зохоре. Един от основните им гардове не беше играл доста време, така че и той има нужда от физическа подготовка“, завърши Минчев.  

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, Любомир Минчев, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи