Георги Боянов: Образованието и спортът трябва да вървят ръка за ръка


Георги Боянов: Образованието и спортът трябва да вървят ръка за ръка
(сн. Пресклуб България)
19-03-2024 15:44 | Мария Маринова

Националът Георги Боянов е категоричен, че образованието и спорта трябва да вървят ръка за ръка. Това сподели той по време на пресконференция днес, на която мъжкият тим бе избран за №1 на месец февруари. Ето какво каза още баскетболистът:

 

„Искам да благодаря от името на всички играчи от отбора за тази страхотна награда, която получаваме. Това е голяма чест за нас, която получаваме и се радвам, че всички сме успели да зарадваме цялата нация с тази победа. Мисля, че тази награда също ще помогне за по-голяма мотивация на момчетата и себераздаване. Естествено, искам да благодаря и на всички фенове, които бяха в този ден в залата, защото без тях това нямаше да е възможно, както и на всички българи пред малкия екран, които ни подкрепяха и изживяха този момент заедно с нас. Искам да поздравя и отбора по вдигане на тежести за тяхното страхотно представяне. Накараха всички българи да сме горди и да показваме това, което наистина можем, на голямата сцена.

 

Когато имаш шанса и осъществиш една такава победа срещу действащия световен шампион, показва, че дори невъзможните неща са възможни. Това, което направихме целия треньорски щаб, цялата баскетболна федерация и играчите, които бяха в отбора, показахме, че можем да постигнем нещо голямо и със сигурност ще има тази мотивация, себераздаване, това биткаджийство, което всеки един българин го има в себе си – този непримирим български дух и наистина това ще ни помогне в бъдеще да играем по-добре.

 

За мен беше и стечение на обстоятелствата да се върна в България, но също и любов към страната. Това патриотично чувство го имам нося го, може би така са ме възпитавали родителите ми, също и в училище. Видял съм и най-хубавата част да бъдеш спортист, да пътуваш, да вземеш най-доброто образование. Бил съм и в Европа, но мисля, че си знаех, още като си бях тук, че някой ден ще се върна. Обичам си страната.

 

Да бъдеш баскетболист в България, ако си добър, е доста приятно – правиш това, което обичаш и получаваш възнаграждение. Когато децата виждат перспектива от малки и имат добрия пример, те ще бъдат много по-мотивирани да практикуват спорт. Когато държавата помага да има силна мъжка и женска част за всеки спорт, това ще накара и самите родители да накарат децата да се занимават със спорт. Образованието и спортът трябва да вървят ръка за ръка, което го няма толкова в България. Когато имаш един спортист за пример, той може да върне наученото на собствения си град или на страната си, защото има достатъчен интелект да върне това, което е получил от спорта и образователната система. Всяко едно дете, ако не стане спортист, след като приключи неговия спортен път, след това пак трябва да може да помогне на спорта и обществото."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Георги Боянов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи