Строят нова зала в Ямбол за над 2 милиона лева


Строят нова зала в Ямбол за над 2 милиона лева
(сн. НБЛ)
28-03-2024 14:14 | BGbasket.com

Нова зала ще бъде построена в Ямбол. Това съобщиха от Общината в социалните мрежи. Според информацията, разпространена от общинския пресцентър, новото спортно съоръжение ще струва 2.3 милиона лева, които са отпуснати от държавата.

 

Съоръжението ще бъде разположено в непосредствена близост до зала „Диана“, която в началото на април ще влезе в основна реконструкция. Двете зали ще бъдат свързани чрез топла връзка.

 

 

 

Ето какво гласи съобщението по повод проекта за нова зала:

 

Община Ямбол получи държавно финансиране, което ще бъде насочено към реализацията на три важни проекта за града, след като кметът Валентин Ревански и главният счетоводител на Община Ямбол Диана Тодорова подписаха съответните договори с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

 

Първият проект е свързан с изграждането на нова многофункционална спортна зала. Тя ще бъде разположена в непосредствена близост до вече съществуващата спортна зала "Диана", с която ще бъде свързана чрез топла връзка. Дейностите са част от стратегията на Общината за насърчаване на масовия спорт. Припомняме, че увеличението на броя на спортуващите деца и младежи в спортните клубове на града за последните четири години е двойно.

 

Новото съоръжение ще осигури още по-добри условия за тренировки и състезания, подпомагайки развитието на детско-юношеския спорт и дейността на спортното училище в Ямбол. Залата ще се използва и за училищен и студентски спорт, както и за спорт за хора с увреждания, като ще предлага възможности за занимания по художествена гимнастика, спортна акробатика, скокове на батут, скално катерене и спортна стрелба. Проектът, подпомогнат с държавно финансиране в размер на 2 286 300 лева, е още значима стъпка към подобряване на спортната инфраструктура в Ямбол.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол, зала, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи