Мартин Ангелов обратно в залата


Мартин Ангелов обратно в залата
(сн. Stockton University)
19-04-2024 15:50 | Веселин Михайлов

Отлична новина долетя от САЩ. Мартин Ангелов се завърна в залата и поднови тренировъчен процес. Това обяви самият той пред BGbasket.com. В последните седмици бившият младежки национал играе баскетбол с контакт, като се труди усилено и в залата за фитнес.

 

Както е известно, в края на януари една от основните фигури на Стоктън Юнивърсити претърпя операция на костицата в лявата ръка, която счупи по време на мач от колежанското първенство на САЩ. Гардът отсъстваше от игра в рамките на шест седмици, което го извади от сметките на „орлите“ до края на сезона.

 

"Не съм спирал да работя и след като се контузих, но от известно време получих разрешение от докторите да започна натоварване и на засегната ръка", каза Ангелов за BGbasket.com. "Всичко върви по план, отскоро вече играя с контакт, надявам се до седмица да съм на възстановен напълно на 100 %."

 

22-годишният баскетболист ще бъде на линия за началото на следващия сезон при колежаните отвъд океана. През 2023/2024 187-сантиметровият плеймейкър остави отлични впечатления и срещу името му личат средни показатели от 11.5 точки, 3.2 борби и 2.7 асистенции за средно по 29.7 минути в 19 мача с екипа на Оспрейс. Роденият в София играч отдавна си заслужи място в ротацията на старши треньора Скот Битнър. Следващият сезон ще бъде и последен за Ангелов при колежаните и очакванията са да има още по-значима роля в отбора.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Мартин Ангелов, Стоктън Юнивърсити
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи