Михаил Калинов: Чувствам се много добре в Ботевград


Михаил Калинов: Чувствам се много добре в Ботевград
(сн. balkan-basket.com)
22-04-2024 18:27 | Мария Маринова

Гардът Михаил Калинов е доволен от избора да продължи развитието си в школата на Балкан. Това призна роденият в Силистра баскетболист, след като спечели Купа БФБ с юношеския тим на „зелените“, което бе и първи трофей за него в този турнир, не само с отбора от Ботевград, а и изобщо в кариерата му.

 

Само преди година пък той стана шампион с Доростол U16, като спечели и почти всички индивидуални награди на шампионата.

 

„Чувствам се много добре тук. Има много добри условия за развитие на най-високо ниво“, призна Калинов след края на турнира.

 

Липсва ли му обаче родният град? „Донякъде да, но ако трябва да избирам къде е по-добре за развитието ми, трябва да съм тук.“

 

Баскетболистът разкри и кое според него е било ключово за спечелването на Купа БФБ: „Според мен най-добре играхме в подкошието с центровете. Това ни помогна много срещу отбори като Шумен и Ямбол, които имат по-голямо ръстово предимство. Натиснахме под коша и успяхме да бием.“

 

За Калинов и компания обаче няма време за почивка, тъй като още в сряда Балкан U19 започва защитата на трофея си и от първенството при юношите.

 

„Гоним титлите, няма какво друго. Надявам се да сме живи и здрави всички, целият отбор, да сме в пълен състав и да покажем това, което тренираме всеки ден“, каза още гардът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Михаил Калинов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи