Карлос Чери: "Сега мисля само за ЦСКА"


Карлос Чери: "Сега мисля само за ЦСКА"
01-05-2007 00:11

Испанецът Карлос Чери иска да се концентрира само върху представянето си с ЦСКА до края на шампионата, а след това ще мисли за евентуалното получаване на български паспорт. Пред националния селекционер Тити Папазов гардът е дал положителен отговор, но предстоят доста уточнения. Баскетболистът определено вече плува в свои води след назначението на сърбина Владо Джурович, а снощи също бе важна фигура за успеха на ЦСКА в първата полуфинална среща със Спартак Плевен.
 
„Изглежда през второто полувреме не бяхме достатъчно умни, за да задържим преднината си, но понякога се случва. Все пак показахме, че сме здрав отбор, защото бяхме в трудна ситуация и не се уплашихме. Може би много хора в залата са си помислили, че ще загубим мача, но ние показахме, че имаме големи сърца до последния момент и спечелихме. Понякога не е толкова лесно, баскетболът те поставя в трудни ситуации, но ние се справихме. Важно е, че поведохме с 1-0, може да не сме играли толкова добре, но резултатът е 1-0.
 
- Какво очакваш утре? Още проблеми?
- Може би ще е като тази вечер, но ако сме по-умни може и да решим срещата по-рано. Просто трябва да играем здраво и да направим резултата 2-0 и след това да отидем в Плевен. Първо обаче трябва да покажем, че ще издържим психически, както днес.
 
- Изглеждате различно на терена, така че смяташ ли, че отборът наистина израства в последните седмици?
- Да, мисля, че тимът е доста по-добър, а треньорът Владо Джурович свърши отлична работа. Физически сме много в много по-добро състояние от преди, това ни прави различен отбор. И днес мисля, че спечелихме мача, защото в последните 5 минути те бяха изморени, а ние все още имахме повече енергия. Все пак трябва да доказваме това, което казах във всеки мач, а следващият е утре.
 
- Как се чувстваш в ЦСКА сега? На терена се вижда, че май е доста по-добре.
- Ами единствената разлика е, че сега играя за разлика от преди, когато не играех. Всъщност не бях играл от май миналата година и ми отне 1-2 месеца, за да вляза в ритъм, но сега просто съм на терена. Как да покажа какво мога, когато съм на пейката?
 
- Шефовете на тима казаха, че биха искали да останеш. Ти какво ще кажеш по въпроса?
- Разбира се. Ако те се отнасят професионално, както сега разбира се, че бих се върнал. Но не искам да говоря за бъдещето все още. Сега мисля най-вече за утре, но ако отношението към мен е професионално, бих се върнал. Започвам да разбирам философията на ЦСКА, а вече се чувствам по-удобно и в града, така че бих бил доволен да се върна. Бих искал да се върна, но трябва да питате мениджърите на ЦСКА, но наистина бих искал пак да играя тук.
 
- Доброто ти представяне стана причината националният ни селекционер да те забележи и да ти предложи да вземеш български паспорт. Мислиш, че това е възможно?
- Ами не знам точно каква е ситуацията. Сега искам да мисля само за ЦСКА и плейофите. Не искам да мисля за нищо друго, защото това ще наруши концентрацията ми в плейофите.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи