Гърция със съзвездие от играчи за олимпийската квалификация


Гърция със съзвездие от играчи за олимпийската квалификация
(сн. fiba)
10-06-2024 12:03 | BGbasket.com

Гръцкият национален отбор последва примера на останалите тимове и също събра най-доброто, с което разполага за олимпийските квалификации. Разширеният състав на гърците бе обявен от местната федерация. Както е известно, „елините“ са домакини на пресявката в Пирея, която ще се състои между 2 и 7 юли. Южните ни съседи са в група B, където техни съперници ще бъдат Доминиканската република и Египет.

 

 

 

Селекционерът Василис Спанулис се спря на 18 имена в своя списък, като сред тях личат тези от НБА и Евролигата. Разбира се, над всички е това на Янис Андетокумбо от Милуоки Бъкс. Останалите ключови играчи са Костас Слукас, Йоанис Папапетру, Костас Андетокумбо и Константинос Митоглу от Панатинайкос, Костас Папаниколау, Янулис Ларендзакс и Томас Уолкъп от Олимпиакос, Йоргос Папаянис и Ник Калатес от Фенербахче.

 

Гърците ще дадат старт на своята подготовка на 17 юни и ще изиграят три контроли. Първата е планирана за 21-и, когато ще премерят сили с Полша. След това за „елините“ предстои участие на турнира „Акрополис“, който ще се проведе между 25 и 27 юни. Участие ще вземат още Черна гора и Бахамите.

 

 

 

 

Ето кои играчи попаднаха в разширения състав на Спанулис: Костас Папаниколау (Олимпиакос), Ник Калатес (Фенербахче), Костас Слукас (Панатинайкос), Янулис Ларендзакис (Олимпиакос), Янис Андетокумбо (Милуоки Бъкс), Йоргос Папаянис (Фенербахче), Йоанис Папапетру (Панатинайкос), Михалис Лундзис (Олимпиакос), Константинос Митоглу (Панатинайкос), Костас Андетокумбо (Панатинайкос), Димитрис Морайтис (Панатинайкос), Панайотис Каладзакис (Панатинайкос), Томас Уолкъп (Олимпиакос), Йоанис Кузелоглу (АЕК Атина), Василис Харалампопулос (Динамо Сасари), Василис Толиопулос (Арис), Николаос Чугказ (Перистери) и Неколис Авдлас (Кардица).

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Гърция, Олимпийски игри
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи