Националният отбор 3х3 за мъже ще участва в квалификациите за Европейското първенство


Националният отбор 3х3 за мъже ще участва в квалификациите за Европейското първенство
(сн. БФБ)
12-06-2024 14:30 | BGbasket.com

Националният отбор на България по баскетбол 3х3 за мъже ще участва в предстоящите квалификации за Европейското първенство. Мачовете ще се проведат на 15 и 16 юни в Братислава, Словакия.

 

В състава на тима ни са четирима изявени български играчи в последните години - Йордан Минчев, Георги Боянов, Симеон Лепичев и Дамян Минков, които са решени да демонстрират високата си класа и да завоюват място сред най-добрите в Европа.

 

Треньори на отбора са Иван Тилев и Александър Овчаров, а физиотерапевт е Явор Касабов. Водач на делегацията ни в Братислава ще бъде Тодор Колев.

За квалификациите

Нашите момчета са в група A на квалификационния турнир в Братислава с отборите на Швейцария, Украйна и домакините от Словакия.  В група B са Полша, Турция, Германия и Естония.

Играе се по системата всеки срещу всеки, като победителите от всяка група се класират за полуфиналите. Заелите вторите и третите места играят на кръст за определяне на последните участници в Топ 4. Двата отбора, които спечелят полуфиналите, ще се класират за Европейското първенство по баскетбол 3х3, което ще се проведе в Австрия в периода 22-25 август.

Програма на мачовете на България в групата

15 юни

13:05 часа:  Швейцария – България

16:35 часа:  България – Украйна

16 юни

13:30 часа: България – Словакия

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи