Удар за Гърция: Костас Слукас аут за олимпийските квалификации


Удар за Гърция: Костас Слукас аут за олимпийските квалификации
(сн. fiba)
21-06-2024 20:35 | BGbasket.com

Гръцкият национален отбор претърпя тежък удар дни след старта на своята подготовка за олимпийските квалификации. „Елините“ няма да имат на разположение един от своите лидери за турнира в Пирея, който ще се проведе между 2 и 7 юли. От редиците на гърците отпадна Костас Слукас, обявиха по-рано през деня от местната федерация. Причината за отсъствието на една от звездите на Панатинайкос е контузия в крака.

 

 

 

Гардът се присъедини към тренировъчния лагер на южните ни съседи по-рано тази седмица. Гъркът трябваше да се включи в тренировъчния процес, но е преминал медицински тестове, които са установили костен оток в дясното коляно. Според информацията роденият в Солун играч се нуждае от месец почивка, което означава, че няма да се възстанови навреме за пресявките. Само преди дни той бе взел решение да защитава цветовете на гърците това лято.

 

Това ще е втора поредна година, в която 34-годишният баскетболист ням да брани цветовете на „елините“. За последно 190-сантиметровият стрелец се подвизаваше с екипа на южните ни съседи на Евробаскет 2022.

 

 

 

Миналият сезон бе изключителен за Слукас, който бе в основата на това „зелените“ да се поздравят с трофея в Евролигата и с титлата в Гърция. Освен това ветеранът се пребори за MVP на Финалната четворка в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент. Срещу името на стрелеца личат средни показатели от 12.7 точки, 3.2 борби и 5.5 асистенции за 34 мача в турнира на богатите, докато в елита на южната ни съседки има по 8.0 точки, 1.6 овладени под двата ринга топки и 3.8 завършващи подавания за 25 срещи.

 

На квалификацията в Пирея селекцията на Василис Спанулис се намира в група B, където ще спори с Доминиканската република и Египет.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Костас Слукас, Гърция
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи