Категоричен Рилски добави Sesame Суперкупа №3 в своята витрина


Категоричен Рилски добави Sesame Суперкупа №3 в своята витрина
(сн. BGbasket.com)
28-09-2024 20:40 | Веселин Михайлов

Рилски спортист завоюва Sesame Суперкупата на България за трети път в своята история и за първи след двегодишна пауза. Актуалните шампиони в Sesame НБЛ не допуснаха изненада и се оказаха прекалено силни срещу Спартак Плевен след 95:76 в мача за трофея, изигран в "Арена Самоков". Селекцията на Любомир Киров даде да се разбере, че ще диктува събитията на паркета още през първото полувреме, а в хода на второто довърши започнатото срещу състава, воден от Любомир Минчев

 

По този начин самоковският тим откри новия сезон в България със злато и затвърди добрите впечатления от квалификациите в Шампионската лига. От своя страна Спартак за първи път играха за въпросния трофей, но се видя, че все още не е напълно готов за старта на кампанията. 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

 

Откриващите минути преминаха в опипване, като акцентът най-често падаше върху играта под коша. Бързите атаки, завършени от Христо Бъчков и Александър Янев, както и присъствието на Юре Планинич, поставиха домакините еднолично на лидерската позиция. Усилията на Амад Ранд не спасиха гостите, а силното включване на Джордан Сешън от пейката и стабилната защита отвори пътя на самоковския тим към аванс от 10 точки в края на встъпителния период.

 

Проблясъци в защита и в нападение, дело на Крис Кийлинг, Дерек Кълвър и Бред Рийд, запалиха искрата за спартаклии в началото на следващата десетка. Точният мерник за Рилецо обаче заработи с пълна сила, като далечните снаряда на Чавдар Костов и Лакуинси Ридоу върнаха на бърза ръка спокойствието и направиха така, че въпросният отбор да се оттегли в съблекалнята при 48:36.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

 

Бъчков и Ридоу попаднаха под светлините на прожекторите на старта на третата част, което се оказа достатъчно за участника във ФИБА Къп да стопира подема на тима от Плевен. Трей Хаоуел и Крис Минков се заеха със задачата да вдъхнат доза живот на „синьо-белите“, но Александър Янев и Костов също започна да тормозят  защитата им, за да извоюват на действащите шампиони 21- точков актив след 30 минути игрово време. В заключителната четвърт домакините не дадоха никакви признаци на на колебания и продължиха да са в ролята на пълни господари, като по този начин ознаменуваха представянето си с първи трофей за сезона.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

 

Христо Бъчков и Юре Планинич се разписаха с по 15 точки за Рилски, като оставиха срещу името си и по 7 борби. Чавдар Костов наниза 13 точки, Лакуинси Ридоу финишира с 12 и 5 асистенции, Александър Янев и Джордан Сешън реализираха по 11.  

 

Крис Кийлинг се отличи с 22 точки за Спартак, включително ис 4 успешни шута отвъд дъгата. Дерек Кълвър регистрира 13 и 15 борби, Крис Минков се прибра в съблекалнята с 10 точки.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Спартак Плевен, Суперкупа на България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи