Петър Георгиев: Първо искам да запазя основните български играчи


Петър Георгиев: Първо искам да запазя основните български играчи
(сн. facebook.com/rilskibasketcom)
25-06-2024 18:57 | Деляна Кадиева

Президентът на Рилски спортист инж. Петър Георгиев сподели, че иска да запази основните си български състезатели в състава и през следващия сезон в Sesame НБЛ.

 

"Първо искам да запазя основните български играчи. Играха мъжки, довериха се на Любо Киров и му помогнаха в неговата дейност. Имаме такива, които са и с договори и за следващия сезон. Другите, които сме набелязали, бихме подписали също. За чужденците е още рано да говорим", заяви Георгиев пред BGbasket.com.

 

Той коментира и целите за следващия сезон, както при мъжете и жените, така и при подрастващите: "Не обичам да поставям някакви цели или да кажа хоп преди да прескоча трапа. Стъпка по стъпка работим. Самият факт, че над 350 деца над 30 години вече тренират от момчета и момичета, е показателен. Резултатите вече идват сами особено в женското направление. Направихме отбор, за да има женски баскетбол. Да, доста години стигахме до девойки само, но тези момичета виждате как спечелиха Купата на България. Това също е страхотен успех за мен. Навремето женският баскетбол беше приоритет. Не ни е безразлично това, което се случва при жените. Затова искахме да направим отбор, за да има къде да играят тези, когато завършат. Ще видим докъде ще стигнем", заяви той.

 

Освен това президентът на тима разказа и по-подробно за емоциите около първия исторически трофей на Рилски в Sesame НБЛ, като отново се върна и към изненадата, която му направиха състезателите на летището.

 

"Емоцията беше страхотна. Изненадата, която ми поднесоха момчетата на летището също доста ме развълнува, защото наистина не очаквах да ме посрещнат. Гледах последния мач в хотелската стая на един малък лаптоп и си представяте между четири стени сам как се гледа този финал. Моите прогнози бяха да не стигаме до този мач и видяхте паднахме с една в предишния. Така си бях планирал и служебните задължения да пътувам след третия двубой, но уви нямаше как да си отложа служебните ангажименти. В крайна сметка спечелихме. От много години очаквах този трофей, както знаете няколко пъти губим финал - един път с Левски, друг път с Балкан, но най-накрая успяхме.

 

Трофея е трофей. Печелили сме няколко Купи на България, няколко Суперкупи, така че не сме без нищо от лигата. Това си е обаче шампионат - това е друг трофей. Да, първи такъв за нашата школа и просто предизвиква голям ентусиазъм при подрастващите. Ако бяхте в залата, щяхте да видите колко хора имаше. Срещаха ме след това хора и деца по улиците, които не познавам и ме поздравяваха за успеха. Доста емоции предизвика.

 

Лично аз не съм имал очаквания, че ще станем шампиони точно тази година. Ние сме отборът, които има Любо Киров, който е започнал от дете да играе в Рилски спортист, никой друг клуб няма това. Освен това има 4-5 момчета, които са от школата и града, които играят в първия ни отбор. Показахме с това, че вървим по един правилен път за развитие на баскетбола в града. Ако моята цел е да станем шампиони през всичките тези години, в които давам пари за баскетбол, щях да взема повече чужденци от Америка, да ставаме шампиони и с това да приключим. Нашата цел обаче не е такава. Развиваме баскетбола в дългосрочен план за момичета и момчета. Това също го няма в клубовете в България. 12 души треньори, на които плащам заплати. Всичко, което правим и се случи, показва, че вървим по един правилен път", завърши Георгиев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Петър Георгиев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи