Лука Дончич загря за олимпийските квалификации след лекция над Бразилия (видео)


Лука Дончич загря за олимпийските квалификации след лекция над Бразилия (видео)
(сн. Kosarkarska zveza SIovenije/Twtter)
29-06-2024 10:40 | BGbasket.com

Словенският национален отбор загря за предстоящите олимпийски квалификации. Селекцията на Александър Секулич надделя над Бразилия с 86:80 в контрола, изиграна в „Стожице Арена“, Любляна. Това бе последна проверка и за двата тима преди старта на пресявките, които ще се проведат между 2 и 7 юли.

 

Словенците финишираха подготовката си две победи и една загуба, а баскетболистите на Александър Петрович приключиха с огледален баланс. „Драконите“ са част от квалификацията в Пирея, където в първата фаза ще срещнат Хърватия и Нова Зеландия, докато бразилците ще играят в Рига, като там техни съперници в откриващия етап са Черна гора и Камерун.

 

Гостите се постараха да вземат минимален аванс през първата част, спечелена с 6 точки. Домакините не останаха длъжни и се пребориха за пълен обрат във втория период, за да фиксират 41:37 в своя полза на голямата почивка.

 

 

Словенците съумяха да останат лидери и при подновяването на играта, като след 30 минути игра се отскубнаха само с точка. „Драконите“ удържаха опитите за щурм на бразилците във финалната десетка и това се оказа достатъчно да удържат победите.

 

 

 

Лука Дончич, който изигра първи мач с екипа на словенците това лято, съсипа нервите на бразилската защита. Суперзвездата на Далас Маверикс блесна с пълна сила за победителите, отчитайки се с 32 точки, 7 борби и 7 асистенции.

 

 

 

Алексей Николич се разписа с 14 точки, Джош Нибо финишира с 10.

 

Бруно Кабокло бе над всички за южноамериканците с 19 точки и 7 борби. По 10 реализираха Кристиано Фелисио (5 овладени под двата ринга топки), Леандро Мейндил (5 овладени под двата коша топки) и Ги Сантош (5 борби). 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лука Дончич, Словения, Бразилия, Олимпийски квалификации
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи