Сърбия демонстрира мощ срещу Япония (видео)


Сърбия демонстрира мощ срещу Япония (видео)
(сн. Kosarkaski savez SRB/Twitter)
21-07-2024 22:55 | BGbasket.com

Националният отбор на Сърбия си припомни какво значи победа по време на подготовката си за Олимпийските игри в Париж. Момчетата на Светислав Пешич сразиха Япония със 119:100 в контрола, която се изигра в „Белградска Арена“. Така сърбите сложиха край на своята лоша серия от две последователни загуби преди Игрите във френската столица и направиха така, че играчите на Том Ховас да сбъркат за четвърти пореден път.

 

„Плавите“ разполагат с два успеха и две поражения, а японците приключиха с пет загуби и едно равенство. Утре (понеделник) западните ни съседи ще бъдат домакини на Гърция в последна контрола. От своя страна за „самураите“ това бе последна проверка и те могат да се съсредоточат напълно за най-големия спортен форум, където ще играят с Германия и Бразилия, както и с домакините от Франция

 

 

 

Домакините нямаха спиране в нападение през цялата първа част и безпроблемно се поздравиха с двуцифрена преднина, която след 10 минути игра бе 10 точки. Сърбите продължиха с доброто си представяне в хода на втората част и удържаха щурма на гостите, за да се изстрелят на голямата почивка при 59:52.

 

 

 

„Плавите“ започнаха да поглеждат по-смело при подновяването на играта, когато създадоха още по-сериозни проблеми на японската защита и в края на предпоследния период се отскубнаха с 21 точки. Във финалната десетка западните ни съседи отново дадоха да се разбере, че имат повече аргументи и сложиха край на интригата. 

 

 

 

Никола Йокич поведе листата на реализаторите за сърбите с 18 точки, допълнени от 7 асистенции. Филип Петрушев реализира 17, Богдан Богданович завърши с 15 и 8 завършващи подавания. Огниен Добрич наниза 14 точки, Василие Мицич записа 12 и 7 завършващи паса. 

 

Руи Хачимура блесна за японците с 29 точки, от които 5 успешни шута от далечна дистанция. Уки Кавамура звърши с 12, 8 асистенции и 4 тройки, Юта Уатанабе вкара 10. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Париж 2024, Сърбия, Япония
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи