Таня Гатева става мениджър развитие на женския баскетбол


Таня Гатева става мениджър развитие на женския баскетбол
(сн. БФБ, Радослав Маринов)
01-08-2024 11:37 | BGbasket.com

Таня Гатева става мениджър развитие на женския баскетбол към БФБ. Тя ще бъде назначена от 1 август, стана ясно след заседание на Управителния съвет на федерацията, на което изпълнителният директор на БФ Баскетбол и към момента изпълняващ и длъжността президент Филип Виденов информира членовете на УС за решението.

Като състезател Гатева започва да тренира в Левски Спартак при Надка Голчева. Преминава в Марица при Тодор Ненов. Играе в Турция, Нефтохимик и Септември. Треньорската й кариера преминава през Септември 97, Шампион 2006, Левски, Славия, Берое Стара Загора и БУБА Баскетбол, като е водила много отбори при подрастващите на клубно и национално ниво.

През 2019 г. спечели европейската титла в Дивизия B с отбора на България за жени U20, заради което бе избрана за треньор №1 на годината у нас, ставайки първата жена с този приз. От септември 2023 г. насам е селекционер на женския национален отбор.

„Таня Гатева е млад треньор, поддържа контакти с всички и няма конфликти. Тя е обединителният фактор - слушат я, както треньорите, така и играчите“, коментира за basketball.bg Филип Виденов и добави: „Женският национален отбор също вече започна да изглежда по-добре под нейно ръководство, сега чакаме документите и на американката, която опитваме да натурализираме. За съжаление с Албена и Гергана Брънзови, които досега отговаряха за женската част, не се получиха нещата в тези години, но им пожелавам успех в новите начинания.“

По време на заседанието с 8 гласа „за“ и 2 „въздържал се“ Управителният съвет утвърди промени по договор № 36-00-33/25.01.2024 г. по Програма за кадрово и научно осигуряване на подготовката за Олимпийските игри за 2024 г. както следва:

Считано от 1 август 2024 г.:
1. Марио Тодоров Андреев заменя Гергана Бойчева Брънзова
2. Мануел Владимиров Марков заменя Ирена Живкова Колева
3. Тодор Красимиров Тодоров заменя Георги Кирилов Давидов

УС единодушно утвърди и тримесечен съдържателен отчет – второ тримесечие по договор № 36-00-72/13.02.2024 с ММС по „Програма за олимпийска подготовка и развитие на спорта за високи постижения за 2024 г.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Таня Гатева, БФБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи