Берое си осигури чужденка със солидна визитка


Берое си осигури чужденка със солидна визитка
(сн. fiba)
13-08-2024 12:27 | BGbasket.com

Женският отбор на Берое Стара Загора взе пример от мъжкия и също осъществи входящ трансфер на старта на новата седмица. Действащите шампионки в женската А група прибавиха към състава си своето първо чуждестранно и общо второ ново попълнение. Най-новото име в редиците на „зелените“ се казва Рейчъл Териът, обявиха днес официално от клуба. Американката ще показва на какво е способна с екипа на Берое през следващия сезон.

 

 

 

През миналата кампания гардът демонстрира своите възможности в Цмоки Минск, където е сред най-добрите и помогна за спечелването на титлата на Беларус. През 2023/2024 тя оставя на сметката си средни показатели от 9.8 точки, 2.3 борби и 4.8 асистенции за 12 мача в местния елит..

 

За Териът това се оказва трети престой в тима от Минск след този от 2016 до 2020 година, както и през 2021/2022. На сметката си с Цмоки има още две шампионски титли на Беларус и две купи на страната. MVP е на финалите за Купата на Беларус през 2017 г.

 

До този момент международният опит на 30-годишната състезателка включва още литовския Кибиркщис Вилнюс и германският Райнланд Лайънс. С последния отбор печели промоция в Бундеслигата, докато с тима от Вилнюс има една титла и Купа на Литва.

 

От 2012 до 2016 година 183-сантиметровата баскетболистка трупа опит в Небраска Юнивърсити.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое Стара Загора, Рейчъл Териът
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи