Втора загуба прати момичетата U16 към 9/16 място на Европейското


Втора загуба прати момичетата U16 към 9/16 място на Европейското
(сн. FIBA.basketball)
19-08-2024 23:19 | BGbasket.com

Националният отбор на България за момичета U16 претърпя втора загуба на Европейското първенство в Дивизия B, което се провежда в Коня. Тимът ни отстъпи с 47:88 на Чехия, след като изоставаше през цялото време. Трябва и да се отбележи, че в състава на съперника повечето баскетболистки са от върховия набор, за разлика от нашия, където преобладават състезателките, родени през 2009 г.

 

Поражението пък на практика праща България в мачовете за разпределение на 9/16 място на шампионата, като преди това във вторник, в последния си двубой от групата, отборът ни ще се изправи срещу Нидерландия.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

След равностойни начални минути чехкините направиха серия от 15:3 и след първата четвърт водеха с 26:15. Нашите отстъпваха сериозно в подкошието, където съперникът имаше сериозно предимство при борбите в нападение. По-големият проблем през първото полувреме за тях обаче бяха многото грешки, от които Чехия вкара близо половината си точки и на почивката баскетболистките на Лъчезар Коцев изоставаха с 22:50.

 

Резултатността и на символичните гости спадна след паузата, но те поддържаха преднина от над 30 точки и преди заключителната четвърт се оттеглиха при 68:34, като до края не изпусна контрола в мача.

 

Габриела Коцева завърши с 9 точки за България, 8 има Силвия Миленова.

 


СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ U16 ОТ МАЧА С ЧЕХИЯ U16

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2024 ЗА МОМИЧЕТА U16, ДИВИЗИЯ B

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ЕВРОБАСКЕТ 2024 ЗА МОМИЧЕТА U16, ДИВИЗИЯ B

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U16 (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи