Николай Стоянов акостира в Черно море


Николай Стоянов акостира в Черно море
(сн. БФБ)
19-08-2024 13:25 | Веселин Михайлов

Изглежда, че в Черно море Тича нямат намерение да пестят усилия по селекцията. „Моряците“ си осигуриха услугите на своето първо ново попълнение за летните месеци. В състава на Георги Давидов ще личи името на Николай Стоянов. От клуба загатнаха за неговия трансфер в социалните мрежи в последните дни, а BGbasket.com разбра, че става дума именно за българския национал. Крилото ще се подвизава във варненския тим през следващия сезон.

 

 

 

Той прекара последните три години в Спартак Плевен, където спечели обичта на феновете със своето себераздаване и лидерски качества, превръщайки се в едно от основните оръжия. През миналия сезон варненецът бе сред ключовите факторите за достигането на финала в турнира за Купата на България и за място в първия кръг от плейофите на Sesame НБЛ. Стоянов се отличи със средни показатели от 12.4 точки, 3.9 борби и 1.8 асистенции за 45 мача във всички турнири на местна почва, докато в Европейската северна лига се отчете с по 14.0 точки, 3.0 овладени под двата ринга топки и 1.8 завършващи подавания за 6 срещи.

 

Така той ще постави начало на своя втори период в отбора от Варна след този между 2010 и 2016 година, като именно в школата на „моряците“ направи първите си стъпки в баскетбола. С тях има една Купа на България, едно сребро и един бронз от същия турнир. Сред постиженията му с варненския тим личат още два бронзови медала в НБЛ.

 

Кариерата на 30-годишния баскетболист преминава още през ТЕСИ България, Рилски спортист, Лукойл Академик, Левски Лукойл, Берое Стара Загора и в Икономически университет- Варна, както през втория тим на Рилецо. С Рилски също завоюва Купата на България, както и две бронзови отличия в родния шампионат. Във визитката си с Левски има шампионската титла в НБЛ, трофея в Балканската лига и второто място за купата на страната. 196-сантиметровият стрелец може да се похвали още с бронза в НБЛ и със среброто за Купата на България, които спечели с Берое.

 

Стоянов остави сериозна следа и в А група, където с Икономическия университет триумфира с две титли във втория ешелон и на два пъти завърши на второ място. Освен това е двукратен носител на Купата на БФБ, като има едно сребро и един бронз от съответната надпревара.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича, Николай Стоянов, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи