България се готви за действие


България се готви за действие
28-05-2007 17:53

Добър ден за начало. 10-ти Май.
Като за загрявка.
Тити Папазов обяви 22 имена, който ще влязат в националния тим. Е, не всички ще играят в допълнителните евроквалификации за шампионата в Испания, но поне ще получат внимание. А със сигурност всички го заслужават.Май ли казах? Да знаете как искам да е август, но ще трябва да почакам малко. Може би и самите играчите се замислят от сега за този последен шанс да стигнат до Испания, но аз – на 100%. И още изпитвам онова неприятно усещане от миналия септември…
Трябваше да се класираме още тогава, но… очевидно ще трябва да минем по трудния път. Обаче това е минало. Време е да погледнем напред.
22 баскетболисти и треньорите.
По-добре този път да говорим за треньорите. Тити Папазов, Георги Младенов и Емил Йонов.Казват, че химията е едно от най-важните неща във всеки отбор. На и извън терена. Определено и в треньорския щаб също. Химия и доверие. Май е очевидно.
Първият – Тити – е достатъчно луд, за да вярва в мечтата си. Мечтата на България. Да се състезава с по-силните. На всяко ниво.
Вторият – Георги Младенов – е абсолютно непримирим. Роден победител! Знам, ще кажете “Това е толкова изтъркано изречение”, но в случая това не са просто думи. Не и когато говорим за този мъж. А той утре има рожден ден – 11-ти май. Познайте какво ще си пожелае? Аз не се съмнявам – България да се класира за Евро 2007 в Испания. ОК, това си е отлично желание! Честит рожден ден и се надявам да се сбъдне това лято!
Третият – Емил Йонов – изглежда подходяща фигура в екипа. Хладнокръвен и уверен. Поне, най-спокойният в тази компания.
Дали това е достатъчно? Да се надяваме, че ще получат и подкрепа. Те и целият отбор, разбира се. Всеки един баскетболист, който излезе на терена ще се нуждае от подкрепа. Ще им трябва много вяра! А имам чувството, че няма да е напразно…  

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи