Алекс Уандие се завърна на италианска земя


Алекс Уандие се завърна на италианска земя
(сн. НБЛ)
08-10-2024 14:15 | BGbasket.com

Алекс Уандие отново ще показва на какво е способен в чужбина. Бившият младежки национал избра Италия за ново предизвикателство в своя професионален път. Крилото подсили лагера на Лече, обявиха днес официално от клуба и неговата агенция. Той и участникът Серия C постигнаха съгласие, което според информацията от агенцията е за 1+1 години. Както знаем, софиянецът бе част от предсезонната подготовка на Левски.

 

 

 

Припомняме, че Уандие даде ход наминалия сезон в Бешелие, но последва раздяла с италианците и в средата на януари се озова в Черноморец, където несъмнено намери своето място. Той помогна за спечелването на Купата на България и на бронзовите медали в Sesame НБЛ, а с екипа на „акулите“ се пребори за MVP на Финалната осмица в Бургас. През 2023/2024 Уандие записа средни показатели от 9.1 точки, 3.3 борби и 1.0 асистенции за 28 мача във всички турнири.

 

До този момент 27-годишният баскетболист е трупал опит още в Лукойл Академик, БУБА Баскет, Левски и Видабаскет. На международно ниво 198-сантиметровият стрелец игра още за италианските Ню Баскет Агрополи, Лигури, Баскет Крато и Сеева Лучера, както и за английския Манчестър Джайънтс. На Апенините има две титли. Синът на Ум Уандие е бивш възпитаник на Куеста Колидж.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Алекс Уандие, Черноморец, Лече, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи