Рилски пречупи храбър Миньор 2015 в Перник


Рилски пречупи храбър Миньор 2015 в Перник
(сн. НБЛ)
12-10-2024 20:15 | BGbasket.com

Рилски спортист ликува за втори преден път в Sesame НБЛ. Актуалните шампиони сразиха Миньор 2015 с 87:75 в мач от втория кръг. В зала "Борис Гюлдеров" двата отбора предложиха среща, изпълнена с честа смяна на лидерството, но в последната част съставът на Любомир Киров наложи волята си и направи така, че баскетболистите на Георги Младенов да сбъркат за първи път в елита през новия сезон. 

 

Това свърши работа на действащия носител на Суперкупата на България да събере актив от две победи, докато "чуковете" имат на сметкта си успех и поражение. На 20 октомври (неделя) Рилски ще пътува до София за визита на Левски, а два дни по-рано Миньор ще има гостуване на Спартак Плевен

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

 

Началните минути преминаха в опипване на почвата, като Борислав Младенов и Алекс Симеонов най-често се нагърбваха с отговорността в нападение. Гостите заздравиха защитата, а Христо Бъчков пое щафетата от своя съотборник до известна степен, за да могат да заиграят ролята на лидери и да се поздравят с разлика от 12 точки в края на първата част.

 

Събуждане в дефанзивен план и няколко бързи атаки, завършени основно от Коди Шварц, бяха в основата на подема за домакините при откриването на втория период. Приливът на енергия продължи със солови изпълнения на Борислав Младенов и Васил Попов, а равенството светна на таблото. Това обаче не стресна актуалните първенци, тъй като Деян Карамфилов внесе доза спокойствие и фиксира 43:40 в тяхна полза на голямата почивка.

 

Стартът на третата част се превърна в надстрелване. Лъчезар Тошков, Младенов и Попов показаха точен мерник за „чуковете“, докато от другата страна Алън Арнет, Карамфилов и Бъчков бяха главни действащи лица. Опитът на Чавдар Костов влезе в действие и гостите първи нарушиха статуквото, взимайки аванс от 5 точки след 30 минути игра.

 

Самоковският тим затвърди силното си представяне и в хода на финалната десетка, когато Джордан Сешан и Арнет му проправиха пътя за нова двуцифрена разлика. „Жълто-черните“ започнаха да се изчерпват откъм верни решения, особено в нападение, след което Костов напомни за себе си и окончателно подпечата успеха на самоковския тим.

 

Чавдар Костов даде тон на Рилски с 16 точки. Джордан Сешън финишира с 14, Алън Арнет има 11, Деян карамфилов (5 асистенции) и Христо Бъчков (5 борби) приключиха с по 10.

 

Лъчезар Тошков отвърна за Миньор с 21 точки и 5 борби. Борислав Младенов регистрира 16, 5 овладени под двата ринга топки и 6 асистенции. Васил Попов отбеляза 13 точки, Коди Шварц записа 11 и 7 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА Миньор 2015 - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2024/2025

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2024/2025

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2024/2025

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2024/2025

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Миньор 2015, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи