Сан Антонио на победа от четвърта титла


Сан Антонио на победа от четвърта титла
Тони Паркър (снимка: Getty Images)
13-06-2007 09:06

След като чака 37 години да играе финал в НБА Кливлънд Кавалиърс се препъна и вече губи с 0-3 в серията срещу Сан Антонио Спърс. Леброн Джеймс и компания паднаха със 72 – 75 в мач номер 3 и вече само чудо трябва да се случи, за да спечелят титлата.

Една победа остава на Сан Антонио да сложи точка на сезон 2006/07 в НБА и спечели четвърта титла в историята си. Няма досега случай в историята на лигата отбор, губил във финала с 0-3 да се върне и спечели титлата.

Тони Паркър вкара 17, Тим Дънкан добави 14. Освен тях двама играчи двама други играчи изиграха основна роля в третата поредна победа на Спърс. Брус Боуен, познат предимно с дефензивните си функции, завърши с 13 точки и Брент Бари бе успешен три пъти от далечно разсточние.

Леброн Джеймс завърши с 25 точки, 8 борби и 7 асистенции, но не успя в последната атака да изравни резултата. Джеймс се опита по всякакъв начин да донесе успех на домакините, бе особено активен през последната четвърт, но не успя. Той вкара седем поредни точки за Кавалерите и минута и 22 секунди преди края доведе резултата до само 2 точки в полза на гостите (67 – 69). Размяна на тройки от страна на Тони Паркър и Саша Павлович запази разликата 48 секунди преди края. След грешка на Паркър, Джеймс намери бразилеца Варежао, който не се ориентира добре и не можа да вкара.

Една от звездите на Кливлънд Лари Хюз не взе участие в мача поради контузия. Вместо него в стартовата петица място намери младока Даниел Гибсън. Той обаче разочарова след като пропусна всичките си 5 опита от зоната за 3 точки и завърши мача само с 2.

Мач номер 4 е в петък сутринта отново в Кливлънд.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи