Атанас Тонев: "Аз съм оптимист, че отборът ще се представи добре"


Атанас Тонев: "Аз съм оптимист, че отборът ще се представи добре"
Атанас Тонев
02-07-2007 10:31 | Gong.bg

Президентът на БФБ Атанас Тонев присъства вчера на първата тренировка на националния отбор за мъже преди допълнителните евроквалификации. Тонев пожела успех на момчетата на Тити Папазов и разкри целите пред тима.
„Аз съм оптимист, че отборът ще се представи добре. На този етап нищо не му липсва. По принцип, това, което съм поискал от спортно-техническия щаб е подмладяване. Очевидно работата на треньорския щаб ще е доста тежка, да направи симбиоза между опита на старите и желанието, амбициите на младите играчи. Ако успеем в това, дори да не се класираме на Европейско първенство, ще отчетем добро представяне. В момента по-скоро сме в края на втората десятка на баскетболните сили в Европа,” заяви шефът на централата.

Атанас Тонев се спря по-обширно на бъдещето на женската национална гарнитура, тъй като имаше спекулации относно бъдещето й след смъртта на генералния мениджър на ЦСКА Емил Коен. Тонев разкри детайли от договора за взаимно сътрудничество между БФБ и ЦСКА за женският национален тим.

„Истината е следната, намеренията на Коен през януари-февруари бяха да привлече още три състезателки, играещи в чужбина в ЦСКА. Това означаваше, че между седем и девет момичета от националния отбор щяха да играят в ЦСКА. Ние искахме да си поделим издръжката - „Коен груп” да плаща за подготовката, защото отборът доминираше от негови състезателки, а ние да платим това, което трябва – официалните състезания по международния календар. Имахме договорка и за премията, федерацията има заделени пари за това при едно класиране. Той просто обещаваше различни екстри.”

Атанас Тонев увери всички, че федерацията разполага с достатъчно финанси за подготовката на женския национален отбор и се надява тимът да мисли само за класиране на Европейско първенство.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи