Торонто привлича Джейсън Капоно


Торонто привлича Джейсън Капоно
Джейсън Капоно (снимка: НБА)
02-07-2007 11:07

Джейсън Капоно се разбра с Торонто Раптърс и в следвашите 4 години ще играе за канадския отбор. Сумата, под която един от най-добрите стрелци от далечно разстояние ще сложи подписа е 24 милиона долара. Договора ще бъде подписан след 10 дни, когато свободните агенти ще могат да подписват. Всичко това обаче е формално, тъй като Капоно вече се е договорил с Торонто.

„Джейсън е много развълнуван от тази възможност и ще подпише с Торонто,” каза агента на Капоно Боб Майърс.

След като игра за три различни отбора през първите три години от кариерата си в НБА – Шарлът, Кливлънд и Маями, Капоно разгърна себе си миналата година, като бе с най-добър процент на стрелба от зоната за 3 точки и спечели конкурса за стрелба по време на мача на звездите в Лас Вегас. Последната година е и най-добра в кариерата му – средно по 10.9 точки на мач за Маями Хийт.
Торонто също бяха по петите на Грант Хил, който също е свободен агент, но се опасяваха, че прекалено много отбори го желаят и той ще предпочете някои от тях (Финикс, Сан Антонио, Детройт и Маями). Сигурен източник казва, че почти сигурно Грант Хил ще премине във Финикс. Това накара Раптърс да търсят най-добрия стрелец от всички останали възможни варианти и намериха такъв избор в лицето на Джейсън Капоно.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи