Винс Картър остава в Нетс до 2011


Винс Картър остава в Нетс до 2011
Винс Картър (снимка: АР)
14-07-2007 12:32

Ню Джърси Нетс подписаха договор с Винс Картър с който го задържат до 2011 година. Картър ще получи 66 милиона долара от гарантиран контракт през първите четири години, а Нетс може да предпочетат той да остане и за пета година. Тя ще им струва допълнително 14 милиона долара.

Картър изигра всичките 82 мача за Ню Джърси през редовния сезон миналата година, като вкара средно по 25.2 точки, взе по 6 борби и подаде 4.8 асистенции.

„Колко играяи могат да направят това?” попита генералния мениджър на Нетс Род Торн. „Може да се изброят на пръсти. Имаше вероятност Винс да ни избяга и за щастие това не се случи.”

Откакто играха на финал в НБА през 2003 срещу Сан Антонио, Ню Джърси на два пъти отпадат във втория кръг от плейофите на Изток.
Сърбинът Ненад Кръстич се връща в отбора след като пропусна 56 мача миналия сезон заради контузия в коляното. Нетс обаче търсят сериозен негов заместник на позицията център. Това няма да бъде Мики Мур, който е петък подписа със Сакраменто Кингс.

Вчера също се разбра, че Ню Джърси са освободили ветерана Клифърд Робинсън, който игра два сезона и половина за „мрежите”. През миналата година той бе уличен в употребата на забранени вещества.


 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи