Само победа с поне 5 точки ни устройва


Само победа с поне 5 точки ни устройва
България трябва да бие с 5 точки минимум (gong.bg)
18-08-2007 14:57

Само победа с 5 и повече точки запазва шансовете на България за класиране на допълнителния турнир в Менорка след 10 дни. С оглед на това, че тима на Унгария на теория загуби шансовете си да завърши първа в групата, борбата за това място ще се води между Босна и Херцеговина и България. Унгарците имат само теоретичен шанс да се класират, но трябва да спечелят оставащите два мача, срещу България у дома и срещу Босна и Херцеговина навън. Това разбира се е много малко вероятно, така битката за челото ще се реши кажи речи днес от 18.00 в зала „Универсиада”.
 

Ето и четирите варианта, даващи различен ход на ситуацията в нашата група след мача днес:

-Ако Босна и Херцеговина спечели мача, на практика те стават първи още днес.
 

- Ако България победи с разлика до 3 точки включително, тогава има само един вариант за класиране: нашите трябва да бият в Унгария и да се надяват да стане чудото и унгарците да изненадат Босна и Херцеговина в последния мач в Цазин.
 

- Ако България победи точно с 4 точки, тогава по-големите шансове за първото място в групата са на страната на Босна и Херцеговина. В случая ще се гледа разликата и от другите двубои на тези два отбора в групата. Дори и убедителна победа на нашите в Унгария идната сряда няма да ни стигне, като се има предвид, че Босна и Херцеговина вече направиха убедителна победа над Унгария с 15 точки и им предстои мач у дома накрая, в който те ще знаят с колко да победят, за да станат първи.


 -Последният вариант е България да победи с минимум 5 точки днес, което ни дава шанса, ако спечелим в Унгария да се класираме за допълнителния турнир в Менорка без значение как ще завършат Босна и Херцеговина и Унгария в последния мач от групата.
 

НАПРЕД ЮНАЦИ! 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи