Жените с успех над Гърция


Жените с успех над Гърция
Брънзова игра първия си мач за България това лято
22-08-2007 20:16

Българският женски национален отбор спечели предпоследната си контролна среща преди началото на квалификациите за Евробаскет 2007 в Италия. Днес пред около 100 зрители в зала „Миньор” в Перник момичетата на треньора Георги Божков надделяха над Гърция със 71 – 62.Първи мач за България изигра центърът Албена Брънзова. Тя бе на терена 20 минути и успя да завърши с 14 точки и 4 борби.
Българките контролираха мача през цялото време и разликата дори достигна до 22 точки в средата на последната част (67-45). В края на срещата Божков даде възможност на всички баскетболистки да влязат в игра.
Състезателките на Лукойл Нефтохимик Зорница Костова и Радостина Славова не взеха участие в днешния мач вследствие вирусна инфекция.Гърция, която е участник на Евробаскет 2007 и няма да участва на допълнителните квалификации.
Треньорът на гостите Костас Мисас не използва две от най-добрите си баскетболистки Анастасия Костаки и Евантия Малци. За гостенките Стиляни Калциду бе най-резултатна с 20 точки. Утре двата отбора играят на същото място втория си приятелски мач. 
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ ДВУБОЯ БЪЛГАРИЯ-ГЪРЦИЯ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи