Андрей Кириленко води в класацията за MVP


Андрей Кириленко води в класацията за MVP
Андрей Кириленко - MVP след 2 кръга (снимка: ФИБА)
05-09-2007 02:27

Андрей Кириленко води в класацията за най-добър играч на Евробаскет 2007 в Испания. Той има среден коефициент от 32.5 след два изиграни мача. На второ място в тази класация засега е Пау Гасол с 29.5, следван от Дирк Новицки с 27.5.

В челната десетка попадат още Дикудис (Гърция), Паркър (Франция), Скеле (Латвия), Яскивеичус (Литва), Окуладжа (Германия), Уелш (Чехия) и Кшищоф Лавринович (Литва).

Стрелец номер едно след днешния ден е Дирк Новицки с 29.5 точки на мач. Следват го Тони Паркър с 26 и Пау Гасол с 22.5.

Сред борците води Кириленко с 12.5 овладени топки, втори е Окуладжа с 10.0, а третото място делят Лубош Бартон от Чехия и Радослав Нестерович от Словения.

Шарунас Ясикевичус пък е най-добрият подавач с 5.5 асистенции, а пък американецът с чешки паспорт и играч на гръцкия Патра Морис Уитфилд е с 5.0 асистенции на среща.

Дарко Миличич прави най-много „чадъри” на мач (средно по 3.0), а Василиос Спанулис пък е с най-много отнети топки (3.5) на среща.

Най-добър изпълнител на наказателни удари е Яка Лакович от Словения (11/11 – 100 %), Тони Паркър е вкарал най-много тройки – 7.

Най-много минути по терените на Испания досега е играл Милан Гурович – общо 80, но отборът му игра допълнителни 5 минути в мача с Гърция снощи.
Ето и пълната индивидуална, отборна и разбита по отбори статистика. 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2007
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2007
 
РУСИЯ
 
 

ГЪРЦИЯ

СЪРБИЯ  
 

ИЗРАЕЛ 
 

ИСПАНИЯ

ЛАТВИЯ

ХЪРВАТСКА

ПОРТУГАЛИЯ 
 

ГЕРМАНИЯ

ЛИТВА
 
 

ЧЕХИЯ 
 

ТУРЦИЯ

СЛОВЕНИЯ

ИТАЛИЯ

ФРАНЦИЯ

ПОЛША


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи