Росен Дунов: "Искам на мача с Ямбол залата в Русе да се пръсне по шевовете"


Росен Дунов: "Искам на мача с Ямбол залата в Русе да се пръсне по шевовете"
Росен Дунов
03-10-2007 21:30

Президентът на Дунав 2007 Росен Дунов бе много щастлив от новата победа на отбора, която не само гарантира участието им в А-1, но с нея русенци убедително завоюваха първото място преди изиграването на последната си среща. Намерихме го в Правец веднага след мача със Сливен и той бе любезен да сподели специално за BulgarianBasket впечатленията си.

„Много сме щастливи от първото място. Показахме, че сме направили много добра селекция и сме направили добър колектив. Особено се радвам на победата над ЦСКА снощи, все пак русенски отбори не побеждават Левски и ЦСКА всеки ден. Надявам се и в бъдеще да е така.
Искам ми се отбора ни да играе съществена роля в първенството, да сме фактор с който всеки да се съобразява. Както се казва апетита идва с яденето. Ще гоним по-предни места в класирането и ще искам да направим така, че всички да се съобразяват с нас.

Съжалявам много за Тодор Тенев, който се контузи много нелепо. Но искам да използвам възможността да му пожелая по-скорошно възстановяване и да се присъедини по-бързо към отбора.

Очакваме скоро Ивица Вукотич да се върне с нужните документи и с него ще сме още по-силни. В контакт сме с него и почти всичко около неговото картотекиране в отбора е готово. Той ще бъде в състава още за първия мач следващата сряда.

Искам също да призова русенската общественост за по-голяма подкрепа. Искам още на първия домакински мач с Ямбол залата в Русе да се пръсне по шевовете. Много ще ни бъде нужна тази подкрепа на всички баскетболни хора в Русе, те ще са нашия шести човек в мачовете ни у дома.

Засега нямаме намерение да привличаме нови играчи. Винаги сме с отворени врати, ако имаме някое добро предложение, но засега ще сме това. Може би преди затваряне на траснферния пазар през зимата да привлечем още някой баскетболист, но дотогава има много време.

Искам специално да благодаря на всички играчи за старанието, не искам да отличавам никой, всички се бореха, раздадоха и заслужават адмирации. Отборът е много сполтен и наистина добър колектив.
Очаквам обаче утре да няма подценяване срещу Спартак МВР. Отборът ще получи премия, ако си тръгне с 4 победи от Правец.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи