Валентин Митов: Сбъднахме мечтата на много млади хора да видят звездите на AND1


Валентин Митов: Сбъднахме мечтата на много млади хора да видят звездите на AND1
Валентин Митов докара AND1 Mixtape в България
17-10-2007 15:37

Един от тези, които имат най-голяма заслуга баскетболните виртуози от AND1 Mixtape Tour да гостуват у нас е Валентин Митов, представител на AND1 за България. Успяхме да разговаряме с него за впечатленията от гостуването на Professor-a, Hot Sauce, Escalade и компания. Ето какво сподели той специално за читателите на сайта BulgarianBasket:


Доволен ли сте от шоуто, изпълни ли очакванията ви?

„Важното е не аз какво мисля, а феновете, които наблюдаваха шоуто на живо в зала “Универсиада” и по Канал 1. Това, което до момента съм получил като обратна информация от тях е, че е станало страхотно баскетболно шоу. 
 

Разбрахме, че много хора са останали навън и интереса значително е надминал възможностите на зала „Универсиада”. Имате ли представа колко хора не са могли да си купят билети?

„Наистина, в деня на срещата много фенове не са успяли да си закупят билети. За съжаление, много хора в България не смятаха, че билетите за баскетболно шоу, каквото е това на AND1 Mixtape Tour могат да бъдат изкупени предварително, и то на цени от 15 до 40 лв.  Затова се получи и недостиг в самия ден на шоуто. По информация на персонала на касата и охраната на залата е имало още около 250-300 човека, за които не е имало билети и не са успяли да влезат в залата. 
 

Разкажете ни някоя интересна случка с някоя от звездите по време на техния престой?

„Не мога да се сетя в момента.” 
 

Как се държаха те, с прекалено самочувствие или са съвсем земни хора?

„Някои от тях се държаха отворено и любезно, а други бяха малко по-затворени, което по-скоро отдавам на натрупаната умора у тях през последните 2 седмици. Както знаете, преди да дойдат в България, те имаха демонстративни срещи и в Сърбия и Унгария, като през повечето време са пътували с автобус.  Като цяло, момчетата се държаха много добре и с нас и с феновете; раздадоха много автографи и си направиха много снимки с техни почитатели.” 
 

В колко държави в Европа ще гостуват феномените от AND1 Mixtape Tour?

„До края на тази година AND1 Mixtape Tour ще гостува само в Австралия и Бразилия.” 
 

Имате ли намерения отново да ги каните при следващ Mixtape Tour?

„Ами всичко зависи преди всичко от хората. Тази година само за 3 седмици получихме 5000 имейла, които подкрепиха идеята отбора на AND1 Mixtape Tour да гостува в България. Ако феновете са харесали шоуто и отново пожелаят то да гостува в България, ние ще направим всичко възможно, въпреки че реално шанса това да стане в близките 2-3 години е минимален.” 
 

Според вас кой е най-атрактивен от американския отбор на AND1?

„На този въпрос не мога да дам конкретен отговор. Смятам че всяко едно от момчетата си е заслужило мястото в отбора – някои със своите умения да забиват атрактивно, други с уменията си да дриблират, а трети да подават топката.” 
 

На вас кое изпълнение най-много ви хареса?

„При толкова много атрактивни изпълнения е невъзможно да отговоря конкретно.” 
 

Българите задоволиха ли с представянето или можеше по-добре да играят?

„Смятам, че момчетата на AND1 Mixtape Tour-България се представиха много над моите очаквания. Много хора казват, че българския отбор загубил с много разлика, не бил на добро ниво и т.н. Истината е, че нашите момчета бяха отличен партньор, и шоуто се получи, защото те играха за публиката, а не за резултат.” 
 

Как се справиха съдиите в мача, Георги Младенов и нашата колежка Любомира Генова?

„Повече от отлично. Много бързо се адаптираха към правилата, които са по-различни от традиционния баскетбол, и спомогнаха цялата среща да протече гладко и с много атрактивни изпълнения и от двата отбора.” 
 

AND1 е запазена и световноизвестна марка, мислите ли, че българските фенове ще оценят повече този факт след това шоу в България?

„Абсолютно. Но не това е най-важното, а факта че успяхме да сбъднем мечтата на много млади хора да видят звездите на AND1 Mixtape Tour в България на живо, а някои дори се и докоснаха до тях. Смятам, че това беше възможно най-добрата реклама на баскетбола като спорт сред младежите в България.” 
 

Самите американци доволни ли бяха от престоя си в България?

„Изключително доволни. Твърдят, че в България се е получило най-хубавото шоу, в сравнение със Сърбия и Унгария, а и условията, които ние като организатори сме им предложили, са били също отлични.” 
 

Разбрахме, че е имало голям купон в заведението на M.C. Bony. Вие бяхте ли и как мина той?

„Естествено че бях. Мога само да кажа, че американците показаха, че знаят как да забавляват себе си и своите фенове и извън баскетболното игрище.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи